از شاعری حضرت جبرئیل در جنگ احد تا مدد از حیدر کرار در پیادهروی اربعین
در اختتامیه جشنواره مشاعره علوی مطرح شد؛
مراسم اختتامیه جشنواره مشاعره علوی در حالی برگزار شد که مسئولان از مدد امام علی(ع) در برگزاری جشنواره و سابقه مدح اهل بیت(ع) از صدر اسلام سخن گفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سقف شیبدار از بوشهر، سومین جشنواره ملی مشاعره علوی از سلسله برنامههای چهارمین جشنواره فرهنگی، هنری و علمی امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با ایام رجب المرجب و اعیاد این ماه پرفیض با حضور شرکت کنندگان و خانواده ایشان، نمایندگان حامی جشنواره، هیئت رئیسه، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر، دانش آموزان مدارس سما و مدارس بوشهر، نماینده سازمان مرکزی دانشگاه، سردار حسین کارگر رئیس بنیاد بین المللی غدیر استان بوشهر و میهمانانی از اقصی نقاط کشور برگزار شد.
محمدکاظم کاوه پیشقدم نماینده سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در این جشنواره با اشاره به برگزاری کشوری جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه و قدردانی از برگزاری جشواره ملی مشاعره علوی گفت: از حضور در استان بوشهر و این جشنواره فاخر که با شور و هیجان در حال برگزاری است، بسیار خرسندم. بوشهر دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که در تاریخ کشور ثبت شده است. از شهدای گرانقدر همچون شهید نادر مهدوی و شهید رئیسعلی دلواری که نماد مبارزه با استکبار است تا مردمان خونگرم و پیشینه فرهنگی این استان.
کاوه پیشقدم با تبریک برقراری آتش بس در غزه پس از حدود یک سال و اندی اظهار کرد: جشن اعیاد ماه رجب با جشن پیروزی مردم غزه و جبهه مقاومت همزمان شده که شادی ما را بیشتر کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه قرآن در واژه و عبارت دارای معجزات بسیار است، توضیح داد: خداوند در قرآن میفرماید: بهشت براى پرهیزگاران نزدیک آورده مىشود، بهشتی که دور نیست از آنان.
وی با بیان اینکه ستایش اهل بیت (ع) از صدر اسلام تاکنون در ادبیات و اشعار شاعران بزرگ وجود داشته است، اظهار کرد: اولین کسی که در این وصف شعر بیان کرد، حضرت جبرئیل در جنگ احد بود که شعر معروف لافتی الا علی را بیان کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه هرکس که دستی به قلم داشته یکی از وظایف خود را مدح و ثنای اهل بیت (ع) دانسته است، افزود: این علاقه در دوران معاصر نیز در میان ادیبان پابرجا مانده است، استاد مولوی، استاد شهریار، استاد اخوان ثالث که خود از علاقهمندان به تاریخ باستان ایران بود باز هم به علت علاقه به امام علی (ع) اسم فرزندش را مزدک علی گذاشته است.
کاوه پیشقدم اضافه کرد: این شیفتگی شعرا به اهل بیت (ع) نه تنها بین مسلمانان بلکه دیگر کشورها و ادیان نیز وجود داشته است.
انسیه ماهینی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم در این برنامه با تأکید بر اینکه میزبانی از عاشقان مولا علی (ع) و اهل بیت (ع) در یکی از فاخرترین، زیباترین و جذابترین برنامههای فرهنگی استان بوشهر، مایه افتخار و مباهات است، گفت: همزمان با ایام ماه مبارک رجب، در سراسر کشور، برنامهای عظیم و جامعه گستر با عنوان جشنواره فرهنگی، هنری و علمی امامت و مهدویت توسط دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است که سهم استان بوشهر، جشنواره مشاعره علوی است که به حول و قوه الهی و مدد مولا، امسال شاهد برگزاری سومین دوره آن هستیم و هر سال نیز این جشنواره با حمایت و حضور بیشتر علاقهمندان به اجرا در آمده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با بیان اینکه فرآیند برگزاری سومین جشنواره مشاعره علوی استان بوشهر از اردیبهشت امسال کلید خورد، توضیح داد: با توجه به سیطره ملی جشنواره و حضور میهمانان و شرکت کنندگان از بسیاری از استانهای کشور، در برنامههایی جداگانه علاوه بر تبلیغات جهت معرفی، تمام جوانب اجرایی جشنواره از چگونگی جلب مخاطب، مسائل رفاهی، اسکان میهمانان، زمان برگزاری، جوایز و تندیس، داوری ثبت نام کنندگان و… به صورت دقیق و با وسواس بسیار در اجرا بررسی تا امروز که خدمت عزیزان هستیم که جا دارد از تمامی برگزارکنندگان و حامیان جشنواره تشکر ویژه داشته باشیم.
ماهینی با بیان اینکه ابتدا به ساکن شروع چنین برنامهای بزرگ که در وصف امام علی (ع) است بسیار، علاوه برشور و هیجان، انجام فرآیندهای آن با دلهره همراه بود، تشریح کرد: در اقدامی معنوی و روح بخش، امسال تنی چند از برگزارکنندگان جشنواره ملی مشاعره علوی بوشهر مشرف به پیادهروی اربعین شدند که آنجا در حرم امام علی (ع)، برای برگزاری جشنواره از این امام همام مدد گرفته شد که بحمدالله به طرز شگفت آوری، تمام فرآیندهای اجرایی، مادی، معنوی و … یکی پس از دیگری مرتفع و در بهترین زمان و شرایط شاهد برگزاری جشنواره هستیم.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه علاوه بر دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر، تمام نهادهای اثرگذار استان در برگزاری این جشنواره مشارکت داشتند، عنوان کرد: نهادهایی همانند دانشگاه خلیجفارس، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفهای امام خامنهای، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد بینالمللی غدیر، بسیج دانشجویی، دانشآموزی و استادی، بسیج هنرمندان سپاه امام صادق (ع)، صداوسیما، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند سنوات قبل حامی برگزاری جشنواره علوی بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: تمامی اقدامات و حمایت ها، تنها به عشق مولا صورت گرفت و از خداوند متعال خواهانیم که عزیزان با سرمایه گذاری که از روی حب به ائمه (ع) انجام دادند، در فردای قیامت، اهل بیت (ع) دستگیر همه ما باشد.
سیروس فتحی شاعر، پژوهشگر و داور سومین جشنواره ملی مشاعره علوی نیز با تشریح شرایط داوری این جشنواره گفت: داوری مشاعره در لحظه انجام میشود و بدیهی است شکل خوانش و نحوه پاسخگویی مشاعره کننده نیز مورد داوری قرار میگیرد. امسال علاوه بر تعلق امتیاز منفی به مکث بیشتر از حد مجاز، فراموشی شعر، عدم تناسب محتوای شعر با موضوع جشنواره که مدح مولا علی (ع) به خوانش زیبا نیز امتیاز تعلق خواهد گرفت.
فتحی با بیان اینکه خواندن شعر سپید در بخش مشاعره مشروط ممنوع است، مطرح کرد: در مشاعره عادی و سرعتی خواندن شعر سپید و نو به شرطی که یک بند آن از نظر مفهومی کامل باشد مانعی ندارد.
این پژوهشگر با تأکید بر اینکه در خوانش اشعار باید به وزن شعرها و اعراب کلمات شعر دقت شود و اشتباه در این زمینه کسر امتیاز دارد، تشریح کرد: مشاعره کننده باید با صدای بلند و واضح اقدام به خواندن شعر کند به طوری که داوران و نفر بعدی قادر به شنیدن صدای وی باشند و امکان تشخیص حرف آخر بیت برای نفر بعد امکانپذیر باشد در غیر این صورت به وی تذکر داده میشود در صورت تکرار و تعمدی بودن، کسر امتیاز به همراه دارد.
وی ادامه داد: معمولاً در دو بخش عادی و سرعتی مشاعره، مدتزمان مجاز تأمل و مکث، پنج ثانیه برای مشاعره عادی و دو ثانیه برای مشاعره سرعتی مجاز بوده و زمان مکث در بخش مشروط حداکثر ۱۵ ثانیه است. خواندن اشعار تکراری در هر دو بخش مشاعره عادی و سرعتی غیرمجاز بوده و موجب امتیاز منفی شده و فقط در بخش مشروط، خوانش اشعار تکراری مجاز خواهد بود.
فتحی یادآور شد: به منظور ایجاد عدالت در دور مقدماتی، رقابت به صورت مجزا میان گروه خردسال و نوجوان و گرو بزرگسال انجام میشود، اما در دورههای بعد، رقابت به صورت مشترک و میان تمام شرکت کنندگان برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین مسعود داستار مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان بوشهر هم با قدردانی از تمامی دست اندرکاران برگزاری این برنامه فرهنگی ارزشمند گفت: جای خدا قوت دارد به برگزار کنندگان جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه در سراسر کشور و تشکر ویژه بابت برگزاری جشنواره ملی مشاعره علوی بوشهر که در سه سال اخیر از برنامههای تحسین برانگیز فرهنگی استان و کشور بوده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه ذکر حضرت علی (ع) و ائمه (ع) خیر و برکت در زندگی انسان جاری میسازد، عنوان کرد: به برکت کار ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی که با مشارکت و حمایت نهادهای اثرگذار فرهنگی و دغدغهمند کشور در تمام استانها و حضور محبان اهل بیت (ع) در حال انجام است، خیر کثیری در جامعه به ویژه جامعه دانشگاهی و دانش اموزی به راه افتاده که ستودنی است.
به گزارش سقف شیبدار، جشنواره مشاعره علوی یکی از رویدادهای مهم فرهنگی استان بوشهر است که با خواست و حمایتهای همه جانبه تمامی نهادهای اثرگذار استان در طول چهار سال گذشته تاکنون برگزار میشود.
چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار میشود و علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از شاعری حضرت جبرئیل در جنگ احد تا مدد از حیدر کرار در پیادهروی اربعین" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از شاعری حضرت جبرئیل در جنگ احد تا مدد از حیدر کرار در پیادهروی اربعین"، کلیک کنید.