از «صندوقجه مادربزرگ» تا چند خبر دیگر

از «صندوقجه مادربزرگ» تا چند خبر دیگر

جدیدترین خبر از اجرای چند نمایش و معرفی داوران جشنواره پویانمایی از جمله خبرهای دریافتی سینما و تیاتر است.

 نمایش «صندوقچه مادربزرگ» محصول «کانون ایراندخت» پردیس تیاتر تهران تا دوازدهمین  شب اجرای خود با استقبال مناسب علاقمندان تیاتر کودک و نوجوان همراه بود و تا کنون بیش از 500 نفر به تماشای این نمایش نشستند.  

به گزارش سقف شیبدار به نقل از روابط عمومی پردیس تیاتر تهران، نمایش صندوقچه مادر بزرگ که از 29 بهمن ماه اجرای عموم خود را در سالن استاد مشایخی پردیس تیاتر تهران آغاز کرده تا دوازدهمین شب اجرای خود میزبان بیش از 500 نفر در این سالن بوده است. این نمایش به کارگردانی «زهرا رونق» و نویسندگی  «نرجس رونق» محصول «کانون ایراندخت» پردیس تیاتر تهران است که با استقبال خوب خانواده ها و فرزندانشان همراه بوده است.  
همچنین در این مدت «مریم کاظمی»، «آرزو افشار» و «سیامک اشعریون» به تماشای این نمایش موزیکال کودک و نوجوان نشسته اند. مریم کاظمی بازیگر، نویسنده و کارگردان تیاتر اجرای این نمایش را از جمله نمایش های درخشان کودک با بازی کودکان و نوجوان در سنین متفاوت با استعداد و ظرفیت های متفاوت نام برد و تصریح کرد: «استفاده به جا از میزانس های صحیح از این نمایش مصداق تعریف کار مشترک، همبستگی و اتحاد در فعالیت تیاتری است که باید به کودکانمان آموزش دهیم.»
همچنین آرزو افشار مدرس دانشگاه ، بازیگر سینما و تلویزیون این نمایش را یک کار با ارزش در عرصه فعالیت نمایش کودک دانست و افزود: از این که فرصتی مهیا شد تا این نمایش را به همراه دخترم ببینم بسیار خوشحالم. نویسندگی و کارگردانی خوب به همراه استفاده از بازیگران کودک و نوجوان باعث شد تا از تماشای این نمایش لذت ببرم و توصیه می کنم تا خانواده ها به همراه فرزندانشان به تماشای این نمایش بیایند. 
اجرای نمایش صندوقچه تا 20 اسفند ساعت 18:30 در سالن استاد مشایخی پردیس تیاتر تهران ادامه دارد. علاقمندان برای تهیه بلیط می توانند به سایت تیوال یا از طریق گیشه اقدام کنند.

####

نمایش  « تهران پاریس تهران » به فروش 
7،036،831،500 تومان دست یافت.

این نمایش به کارگردانی سعید دشتی و تهیه کنندگی سید سام بهشتی با بازی سینا ساعی،آیدا ماهیانی و فرزین محدث از آبان تا اسفند سال جاری در تماشاخانه ملک به روی صحنه رفته ست، همچنین سید عماد عامری مجری طرح ،مهبد عبقری مدیر پروژه و محمد کلاهدوزان مدیر اجرایی این نمایش هستند.

 سایت تیوال ادعا کرده است که این نمایش با فروش حدودا 7 میلیارد تومان در یک بازه زمانی و بدون بازتولید پر فروش ترین نمایش سال 1402 در ایران شد.

###

هیات داوران بخش بین الملل و سیفژ سیزدهمین جشنواره بین المللی پویانمایی تهران معرفی شدند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، در بخش بین الملل سیزدهمین جشنواره بین المللی پویانمایی تهران 195 فیلم حضور دارد که از بین آن ها 33 فیلم ایرانی و 162 فیلم خارجی هستند و داوری این بخش را هرمز حقیقی، الکسی دُمین، یانتونگ زو، پدرو سرازینا و مایکی کانتولا برعهده دارند.

داوری بخش سیفژ این دوره از جشنواره پویانمایی را نیز محمدحسن شاه محمدی و مایکی کانتولا بر عهده دارند.

هرمز حقیقی، متولد 1318 از شهر اراک و از بنیانگذاران انیمیشن در ایران است که دارای مدرک کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد کارگردانی انیمیشن از کالج کلمبیای آمریکا و کارشناسی ارشد عکاسی از آی آی تی شیکاگو است.

وی در مراکز مختلف تولید انیمیشن همچون تلویزیون، موسسه فرهنگی هنری صبا به عنوان سرپرست واحد متحرک سازی و مدرس حضور داشته و همچنین عضو هیات علمی و گروه آموزشی دانشکده صداوسیما و دانشگاه آزاد اسلامی هم بوده است.

در کارنامه هنری وی، طراحی و تصویرگری بیش از 100 عنوان کتاب کودک و بزرگسال، کارگردانی بیش از 150 فیلم کوتاه و بلند آموزشی، فرهنگی و سیاسی برای تلویزیون به چشم می خورد.

الکسی دُمین، متولد 1956 در شهر مسکو روسیه و کارگردان، فیلمنامه نویس، طراح تولید و انیماتور سینمای انیمیشن است. وی همچنین سردبیر روزنامه، عضو آکادمی هنرهای سینمایی نیکا، کارشناس ارشد استودیو شار، رییس ورکشاپ کارگردانی در موسسه ی سینماتوگرافی گراسیموف را در کارنامه هنری و رسانه ای خود دارد.

وی نامزد نخل طلای کن 1996 است و در جشنواره های روسی و بین المللی تجلیل شده و جوایز متعددی را کسب کرده است.

دُمین از سال 1997 تا 2000 در استودیو انیمیشن انسی به تحصیل پرداخته و در مجموعه «جامعه خلاق» با میخاییل شوایتزر، یوری نورستاین، آندری خرژانوفسکی، الکساندر تاتارسکی و… همکاری کرده است.

این هنرمند بالغ بر 15 اثر سینمایی، که عنوان برخی از آن ها شامل «پای پنجم»، «جذابیت»، «پدر»، «شاتالو»، «اچوملوف» و «بوآتل» است که از موضوع ها و داستان های گوته، موپاسان، چخوف و خداسویچ، در تولید و نگارش فیلمنامه آن ها الهام گرفته است.

یانتونگ زو، متولد سال 1988 در شهر نانجینگ چین است که از دانشکده انیمیشن دانشگاه هنر توکیو در سال 2014 در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد.

انیمیشن کوتاه «گاو فنجون شیر من» از جمله آثار او، جوایز بسیاری  در سراسر جهان دریافت کرده  که می توان به جایزه بزرگ جشنواره بین المللی انیمیشن کروک و جایزه انیمیشن جوان اشتوتگارت و جایزه صورت از جشنواره هنرهای رسانه ای ژاپن اشاره کرد.

وی در سال 2019 هفته انیمیشن فیناکی بیجینگ را بنیان گذاری کرد و اکنون به عنوان دبیر این جشنواره فعالیت می کند و از سال 2020 به عنوان استاد مدعو انیمیشن در دانشگاه ارتباطات چین مشغول به تدریس است.

این هنرمند همچنین به عنوان برگزارکننده برنامه انیمیشن چینی و عضو هیات داوران New Chitose، Tricky Women و جشنواره بین المللی انیمیشن بوچیون دعوت شده است.

پدرو سرازینا، از کشور پرتغال کارگردان و استاد ارشد انیمیشن در دانشگاه است. اولین فیلم کوتاه این کارگردان «قصه ای درباره گربه و ماه» که در جشنواره کن 1996 به نمایش درآمد و هنوز هم در مرور آثار بین المللی و جشنواره ها به نمایش درمی آید.

کارهای سرازینا از فیلم، اینستالیشن های مکان محور تا مستند، موزیک ویدیو و پروژه های دانشگاهی به انتشار و نمایش بین المللی درآمده اند.

وی به ارتباط بین معماری، مستند و انیمیشن علاقه مند است و دکتری عملی او به استفاده از فضای انیمیشن به عنوان وسیله ای برای تامل در  فضای اجتماعی پرداخته است.

سرازینا همچنین، عضو انجمن مطالعات انیمیشن و سمپوزیوم واقعیت سرمست که به کارهای انیمیشن و مستند می پردازد و همچنین، سرازینا اکنون در حال آماده سازی فیلم مستند بعدی خود با عنوان «آنچه با ما می ماند» است.

مایکی کانتولا، فعال رسانه ای، فیلمساز و عکاسی است که برای مدتی طولانی با برگزاری هزاران کارگاه فیلم در فنلاند و خارج از آن  در حیطه ی آموزش فرهنگ و رسانه، برای کودکان فعالیت کرده است.

مایکی به فعالیت در سازمان های رسانه ای متعدد، هنرستان ها و شرکت ملی صداوسیمای فنلاند با تدریس چگونگی ساخت آثار رسانه ای، مستند و انیمیشن پرداخته است.

در سال های اخیر بخش مهمی از آثار کانتولا به تنوع فرهنگی و سلامتی خلاق اختصاص داده شده است؛ تعدادی از پروژه های او در موضوع انسانیت، فرهنگ های مختلف، طبیعت و خوشبختی بوده اند و نمایشگاه های متعددی در حوزه عکاسی و هنر رسانه در فنلاند، بنین و ایرلند برگزار کرده است.

محمدحسن شاه محمدی دانش آموخته فیلم سازی در انجمن سینمای جوانان ایران و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اطلاعات، عضو انجمن فیلم کوتاه خانه سینما و انجمن بین المللی فیلم کودک و نوجوان (سیفژ) است.

فیلم های کوتاه و مستند او جوایز متعددی از جشنواره های بین المللی دریافت کرده اند از جمله جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی برای فیلم «همین یک بار» از جشنواره بین المللی فیلم های شرقی ژنو.

وی همچنین سابقه داوری در جشنواره های بین المللی را در کارنامه خود دارد؛ از آن جمله جشنواره فیلم کوتاه سیدنی استرالیا و بخش انیمیشن جشنواره سینمای کودکان هند.

سیزدهمین دوره جشنواره پویانمایی تهران هم چون دوره های گذشته در چهار بخش مسابقه، خارج از مسابقه، نمایش ویژه و چشم انداز از 13 تا 17 اسفند 1402 به دبیری محمدرضا کریمی صارمی در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد.

####

دهمین جشنواره بین المللی تیاتر «آجوکا»ی پاکستان فراخوان داد. 
 
دهمین جشنواره بین المللی تیاتر آجوکای پاکستان برای سال 2024 میلادی فراخوان داد.  
به گزارش روابط عمومی ادار کل هنرهای نمایشی به نقل از واحد امور بین الملل اداره کل،  جشنواره بین المللی «تیاتر آجوکا» پاکستان که قرار است در هفته دوم نوامبر سال 2024 میلادی، در شهر تاریخی لاهور برگزار شود، فراخوان داد. 
این جشنواره، به مناسبت چهلمین سال برگزاری و در دفاع از تغییر اجتماعی، صلح، مذهب و حقوق برابر جنسیتی با هدف نمایش تاثیر قدرتِ فرهنگ و هنر، به مدت 10 روز برگزار می شود.  
جشنواره «آجوکا» درصدد است فرصتی برای هنرمندان، کارگردان ها و نمایشنامه نویسان از سراسر جهان فراهم کند تا روایت، چشم انداز و خلاقیت خود را با سایر هنرمندان جهان به اشتراک بگذارند. 
لازم به ذکر است «شهید5 ندیم» مدیر اجرای جشنوار «اجوکا»، در توضیح شرایط اسکان و میزبانی متذکر شده است که این جشنواره هزینه اقامت گروه را متقبل می شود اما هزینه سفر، تولید و مشارکت در این رویداد هنری به عهده خود گروه ها خواهد بود. 
علاقه مندان به شرکت در جشن چهلمین سال برگزاری جشنواره «اجوکا» می توانند تا تاریخ مارس 2024 با ارایه طرح نمایشی خود به نشانی Ajokatheatre@gmail.com و یا در وب سایتwww.ajoka.org.pk حضورخود را تایید کنند. 
 

پایان خبر سقف شیبدار 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از «صندوقجه مادربزرگ» تا چند خبر دیگر" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از «صندوقجه مادربزرگ» تا چند خبر دیگر"، کلیک کنید.