تمامی دستگاهها در فعالیتهای خود باید پیوست جمعیت را مد نظر قرار دهند
وزیر بهداشت با اشاره به کاهش بیسابقه میزان موالید در ایران هشدار داد که این وضعیت بهعنوان تهدیدی جدی، آینده اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
به گزارش سقف شیبدار، دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشستی که امروز (سهشنبه، ۲۰ آذر) در محل ستاد ملی جمعیت برگزار شد، به اهمیت مسائل ملی برای توسعه پایدار و متوازن در هر کشور اشاره و اظهار کرد: از جمله موضوعات کلیدی در این راستا، توجه به توسعه متوازن جمعیت است. به عبارت دیگر، رشد متوازن جمعیت به عنوان یکی از ارکان و اصول بنیادین توسعه پایدار کشور محسوب میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: جمعیت، موضوعی است که نه تنها جنبه ملی، بلکه ابعادی بینالمللی نیز دارد و بسیاری از کشورهای جهان امروز با آن دست به گریبان هستند. زمان در این حوزه بسیار حیاتی است و اگر دیرتر به این مساله ملی پرداخته شود و نگاهمان آیندهنگر نباشد، حل این معضل دشوارتر خواهد شد.
ظفرقندی عنوان کرد: بسیاری از کشورهای توسعهیافته امروزه با چالشهای جمعیتی روبهرو هستند و تلاشهای آنان نیز هنوز نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.
وی تأکید کرد: با توجه به آمارها، لازم است این معضل را با نگاهی ملی حل کنیم و تمامی دستگاهها در فعالیتهای خود پیوست جمعیت را مد نظر قرار دهند. در کنار مسائل اقتصادی، موضوعات فرهنگی و اجتماعی نقش بسیار مهمی دارند. به همین دلیل، تمام دستگاهها از جمله رسانهها، صدا و سیما، قوای مقننه و قضائیه باید به مسئله جمعیت به عنوان اولویت ملی توجه کنند و با عزمی راسخ و رویکرد علمی به آن بپردازند. همچنین، بررسی تجربیات جهانی و پیگیری مسائل و نتایج آن، امری ضروری است.
وزیر بهداشت بیان کرد: با توجه به آمارهای جمعیتی، امروز برای نخستین بار در تاریخ ایران، میزان موالید به کمتر از یک میلیون در سال رسیده است؛ این امر خود یک هشدار جدی و زنگ خطر است. بنابراین، هر کسی که دغدغه آینده ایران، مردم و هویت ملی کشور را دارد، باید در این عرصه وارد شده و در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی و سیاسی، اقدامات مؤثری را انجام دهد.
دکتر ظفرقندی با اشاره به اینکه ستاد ملی جمعیت تحت ریاست رئیسجمهور تشکیل شده است، گفت: این مساله نشاندهنده اهمیت ملی موضوع جمعیت است که باید تمام دستگاهها در آن نقش مؤثر و اثرگذاری ایفا کنند.
براساس گزارش وبدا، وی در پایان افزود: رکودی که امروز در سطح باورها، نگرشها و فرهنگ ایجاد شده، باید با تلاشهای جدی و هوشمندانه برطرف شود و برای حل این مشکل، باید موجی از تغییر و تحرک ایجاد کنیم.
پایان خبر سقف شیبدار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تمامی دستگاهها در فعالیتهای خود باید پیوست جمعیت را مد نظر قرار دهند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تمامی دستگاهها در فعالیتهای خود باید پیوست جمعیت را مد نظر قرار دهند"، کلیک کنید.