حاج قاسم بدون روتوش – سقف شیبدار
به عنوان یک کتابخوان و کنشگر فرهنگی معتقدم با احترام به تمام آثار منتشر شده و تحسین نویسندگان و مولفان آنها هیچ کتابی مثل “از چیزی نمی ترسیدم ” که زندگی خودنوشت حاج قاسم است، نتوانسته حق مطلب را درباره “خود واقعی” او یا اصطلاحا “حاج قاسم بدون روتوش” را ادا کند.
این کتاب را دلیترین اثر درباره سردار دلها میدانم چون سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند.
کتاب خواننده را با زندگی سراسر سختی و پرفراز و نشیب و همراه با فقر اما صبر و تلاش و خستگی ناپذیری او آشنا میکند.
“از چیزی نمی ترسیدم”داستان شکلگیری شخصیت کسی است که با چوپانی از دل روستایی محروم و دور افتاده در کرمان شروع میشود و چند دوره از زندگی ساده و گیرایش تا ۲۲ سالگی و میانه مبارزات انقلابی در سال ۱۳۵۷ را در بر میگیرد.
نام کتاب هم از مضمونی پرتکرار در متن اثر یعنی “نترسیدن” گرفته شده که همسو با پررنگترین صفت هویتی او در ذهن و ضمیر جامعه است.
از این جهت این کتاب را “حاج قاسم بدون روتوش” مینامم که نویسنده صادقانه و به دور از تحریف و تغییر افکار و عواطف و واقعیتها ، حتی به مصلحت زندگیاش را روایت میکند.
او خالصانه و بیریا بدون زهد فروشی و بدون روتوش و دستکاری “من واقعی” خودش را مینویسد.
واقعی نویسی، غلو نکردن و قهرمان سازی نکردن بیجا در این اثر موج میزند و آنقدر زلال و شفاف و روان خودش را معرفی میکند که خواننده خود با افتخار مدال قهرمانی را بر سینه سردار نصب میکند.
برای همین میگویم این کتاب “حاج قاسم بدون روتوش” است.
اگرچه این کتاب ۲۲ سال از ۶۲ سال عمر با برکت حاج قاسم را به قلم خودش آورده اما مهمترین پایههای اخلاقی و اعتقادی او که در این ۲۲ سال شکل گرفت را به بهترین و صادقانهترین شیوه روایت میکند.
واقعا حاج قاسم از کودکی تا شهادت از چیزی نترسید او یک سال قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آشنایی با امام خمینی “ره”مسیر زندگیش عوض شد و امام به نوعی شتاب دهنده و الگوی زندگی او میشود و به همین خاطر قول میدهد تا پایان عمر سرباز خمینی بماند و همیشه تا آخرین لحظه عمر با برکتش سر قولش ماند و به قول معروف سرش رفت و قولش نرفت.
او همه چیزش را از امام آموخت حتی نترسیدن را . چرا که امام و مقتدایش فرمود: والله در طول عمرم از هیچکس نترسیدم .
امام جز از خدا نترسید و همه شاگردان مکتبش همچون حاج قاسم هم از هیچکس جز خدا نترسیدند و قهرمان و ماندگار شدند.
هرچند کتاب از چیزی نترسیدم ناتمام است اما به نظرم خواننده با شناختی که از بنیانهای فکری شخصیتی حاج قاسم پیدا میکند خود میتواند ادامه کتاب را بنویسد و تمام کند.
خواهش میکنم یک بار هم که شده برای شناخت واقعی حاج قاسم این کتاب را خوب بخوانید و پایان آن را شما بنویسید.
* مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان لرستان
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حاج قاسم بدون روتوش – سقف شیبدار" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حاج قاسم بدون روتوش – سقف شیبدار"، کلیک کنید.