عزیز شبانی درگذشت – سقف شیبدار
به گزارش خبرگزاری سقف شیبدار، محمد ولی زاده، روزنامه نگار، نویسنده و از نزدیکان این شاعر با اعلام این خبر به سقف شیبدار گفت: دکتر شبانی در دو سه دو سال اخیر به بیماری سرطان پروستات مبتلا بود و در این مدت، بارها در بیمارستان نمازی شیراز بستری و تحت معالجه قرار گرفت. با این که در دوره ای وضعیت ایشان رو به بهبودی گذاشت و از روحیه ای خوب هم برخوردار شد، اما متاسفانه در دو هفته ی گذشته، با پیشرفت بیماری، تغییر داروها اثربخش نبود و منجر به سکته ی مغزی ایشان شد و بامداد امروز (دوشنبه) 7 خردادماه، در زادگاهش فیروزآباد فارس درگذشت.
وی یادآور شد: دکتر شبانی، متولد 29 بهمن ماه 1331 در فیروزآباد فارس بود و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در زادگاهش، وارد دانشگاه شد و تحصیلات عالی و تکمیلی خود را با نوشتن رساله ی «مهم ترین عوامل تاویل پذیری شعر حافظ» در دوره دکتری (در دانشگاه شیراز و با راهنمایی استاد دکتر منصور رستگار فسایی) با درجه ی عالی به پایان رساند. دکتر شبانی شاگرد اول دوره ی دکتری بود و آن را با معدل 19/19 گذرانده است.
ولی زاده همچنین گفت: دکتر شبانی سال ها دبیر دبیرستان های فیروزآباد، شیراز و مدرس دانشگاه و دانشسراهای تربیت معلم بود و طی این سال ها به عنوان مدرس (استادیار مدعو) در دانشگاه های شیراز تدریس می کرد و در همین شهر روزگار می گذراند. دکتر شبانی شاگردان بسیاری را طی چند نسل تربیت کرد که هر کدام صاحب نام و آوازه ای هستند و خاطرات فراوانی از ایشان و شیوه ی منحصربه فرد تدریس شان دارند.
این روزنامه نگار درخصوص آثار منتشرشده ی دکتر شبانی با این که طی دهه های گذشته اشعار و مقالات پژوهشی بسیاری از ایشان در روزنامه ها و مجلات کشور به چاپ رسیده و بسیاری هم به سفارش خود من در نشریات و روزنامه هایی که مشغول به کار بوده ام نوشته اند، در عین حال یادآور شد: اما هیچ وقت تن به چاپ آن ها در قالب کتاب نمی داد. اصرار و پی گیری ام برای انتشار آثار به شکل کتاب باعث شد که نخستین کتابشان را با نام «از بوف کوری ها و…» (مجموعه ی رباعی) در سال 1401 از سوی انتشارات بامداد نو منتشر کنم که در کمتر از یک سال به چاپ دوم رسید. دومین کتابشان هم که برگزیده ی غزل هایشان بود، با نام «آهِ آهو» در مهرماه 1402 منتشر کردم. درگیر جمع وجورکردن و انتخاب مجموعه شعرهای سپید و گزیده ای از مجموعه مقالاتشان بودیم و قصد داشتیم آن ها را هم به مرور و در ادامه ی دو کتاب قبلی منتشر کنیم که متاسفانه پیشرفت بیماری این مجال را از ما و ادبیات امروز گرفت.
ولی زاده در پایان گفت: دانش و معلومات وسیع در ادبیات کهن فارسی و همچنین احاطه ی کامل بر ادبیات معاصر ایران و جهان، به خصوص جریان های نوین شعر و داستان، از دکتر عزیز شبانی استادی صاحب نظر و کم نظیر ساخته بود که همیشه مرجع دوستداران و علاقه مندان به ادبیات بود. ادبیات امروز و جامعه ی دانشگاهی فارس، استادی توانا و جامع الاطراف را از دست داد که به جرات می توان گفت جای ایشان حالاحالاها پر نخواهد شد.
5757
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عزیز شبانی درگذشت – سقف شیبدار" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عزیز شبانی درگذشت – سقف شیبدار"، کلیک کنید.