لینزراوگن، یکی از مشهور ترین دسرهای اتریشی (Linzer Augen)

سفر به اتریش بدون چشیدن طعم بی نظیر دسرهای آن تجربه ای ناقص خواهد بود. فرهنگ غنی شیرینی پزی در این کشور گنجینه ای از طعم ها و بافت های متنوع را در خود جای داده که هر ذائقه ای را راضی می کند. از کیک های لایه لایه و کرم دار گرفته تا کلوچه های کوچک و پرمزه دسرهای اتریشی شهرت جهانی دارند. در میان این همه تنوع برخی شیرینی ها بیش از بقیه به نماد فرهنگ غذایی اتریش تبدیل شده اند. لینزراوگن یکی از این دسرهای محبوب و شناخته شده است که با ظاهر چشم مانند و طعم دلنشین خود جایگاه ویژه ای در قلب مردم محلی و گردشگران دارد و معرفی آن به شما دریچه ای به دنیای شیرین اتریش می گشاید.

لینزراوگن، یکی از مشهور ترین دسرهای اتریشی (Linzer Augen)

با این دسرها عاشق کشور اتریش می شوید

اتریش کشوری با تاریخی غنی و فرهنگی پویا نه تنها به خاطر مناظر خیره کننده موسیقی کلاسیک و معماری باشکوهش شهرت دارد بلکه دنیای شیرین و متنوع دسرهای آن نیز بخش مهمی از هویت این کشور را تشکیل می دهد. شیرینی پزی در اتریش یک هنر محسوب می شود و هر دسر داستانی برای گفتن دارد. امتحان کردن این خوراکی های شیرین راهی عالی برای غرق شدن در فرهنگ محلی و لذت بردن از سنت هایی است که نسل به نسل منتقل شده اند. از کافه های سنتی وین با اشترودل های تازه تا قنادی های کوچک در شهرهای دیگر که کلوچه های خانگی عرضه می کنند اتریش بهشتی برای دوستداران شیرینی است و طعم های آن برای همیشه در خاطرتان می ماند.

دسرهای معروف اتریشی

فرهنگ دسر در اتریش بسیار عمیق و متنوع است. این کشور مهد برخی از مشهورترین و لذیذترین شیرینی ها در جهان است که هر کدام ویژگی های منحصربه فرد خود را دارند. از کیک های مجلسی با تاریخچه ای طولانی گرفته تا کلوچه های کوچک و محبوب که در مناسبت های خاص پخته می شوند دسرهای اتریشی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره و جشن های مردم این کشور هستند. شناخت این دسرها به شما کمک می کند تا در سفر به اتریش بهترین انتخاب ها را داشته باشید و از طعم های اصیل و به یادماندنی لذت ببرید.

لینزراوگن

لینزراوگن یکی از شیرینی های سنتی اتریشی است که به سادگی و طعم دلپذیرش شهرت دارد. این شیرینی از دو لایه کلوچه بیسکویتی تشکیل شده که با مربای قرمز معمولاً مربای تمشک یا انگور فرنگی به هم چسبانده می شوند. شکل رایج این کلوچه ها دایره ای است اما چیزی که آن ها را متمایز می کند سه سوراخ کوچک دایره ای شکل در لایه بالایی است که شبیه به چشم به نظر می رسند و نام «لینزراوگن» به معنی «چشمان لینز» نیز از همین ویژگی گرفته شده است.

این کلوچه های دوست داشتنی اغلب در فصل کریسمس و تعطیلات زمستانی پخته می شوند و بخشی از سنت های این ایام هستند. قبل از سرو معمولاً روی آن ها پودر قند پاشیده می شود که ظاهر آن ها را زیباتر و طعمشان را شیرین تر می کند. بافت ترد کلوچه در کنار نرمی و شیرینی مربا ترکیبی فوق العاده ایجاد می کند که لینزراوگن را به یک انتخاب عالی برای همراهی با چای یا قهوه تبدیل کرده است.

کیک لینز

کیک لینز یا لینزرتورت ادعا می شود که قدیمی ترین کیک جهان است و نام خود را از شهر لینز در اتریش گرفته است. این کیک یک شاهکار کلاسیک اتریشی است که بافتی غنی و طعمی پیچیده دارد. پوسته آن از خمیری کره ای و حاوی آرد کره تخم مرغ شکر و مقادیر قابل توجهی مغزیجات آسیاب شده مانند بادام گردو یا فندق تهیه می شود که با افزودن دارچین و آبلیمو طعم دار می گردد.

بخش میانی کیک با مربای قرمز معمولاً مربای تمشک یا زردآلو پر می شود. ویژگی برجسته کیک لینز طرح شبکه ای است که با دقت از خمیر روی مربا قرار می گیرد و ظاهری زیبا به آن می بخشد. این طرح شبکه ای اغلب به شکل صلیب است. دستور پخت این کیک به قرن هفدهم میلادی بازمی گردد و اگرچه نسخه های مختلفی از آن وجود دارد اما اصول اصلی آن شامل استفاده از مغزیجات و مربای قرمز ثابت باقی مانده است.

کلوچه های هلال وین

کلوچه های هلال وین که در آلمانی به آن ها Vanillekipferl گفته می شود یکی دیگر از شیرینی های محبوب و سنتی اتریش هستند به خصوص در فصل کریسمس. این کلوچه ها به شکل هلال ماه کوچک ساخته می شوند و بافت بسیار لطیف و شکننده ای دارند که در دهان آب می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده این کلوچه ها شامل آرد کره شکر و وانیل است.

اغلب برای افزودن طعم و بافت از مغزیجات آسیاب شده مانند فندق بادام یا گردو در خمیر آن ها استفاده می شود. پس از پخت در حالی که هنوز گرم هستند در پودر قند فراوان غلطانده می شوند که لایه ای شیرین و سفید روی آن ها ایجاد می کند. یک داستان معروف در مورد منشأ این کلوچه ها می گوید که آن ها پس از پیروزی اتریش بر امپراتوری عثمانی در سال ۱۶۸۳ در وین به شکل هلال ماه پرچم عثمانی پخته شدند تا این پیروزی را جشن بگیرند.

اشترودل سیب

اشترودل سیب (Apfelstrudel) شاید معروف ترین دسر اتریشی در سطح بین المللی باشد. این شیرینی لذیذ شامل لایه های بسیار نازکی از خمیر است که به دقت کشیده و نازک می شوند تا حدی که گفته می شود باید بتوان روزنامه را از پشت آن خواند. این خمیر نازک با مخلوطی خوش طعم از سیب های خرد شده کشمش پودرهای سوخاری (برای جذب رطوبت سیب) شکر و دارچین پر می شود.

اشترودل سپس به دقت لوله شده و پخته می شود تا زمانی که پوسته آن طلایی و ترد شود. تاریخچه اشترودل به دوران امپراتوری عثمانی بازمی گردد و اعتقاد بر این است که از طریق مجارستان وارد اتریش شده است. این دسر معمولاً گرم سرو می شود و اغلب با پودر قند سس وانیل یا بستنی وانیلی همراه است. اشترودل سیب نمادی از آشپزی خانگی اتریشی و لذتی ساده اما عمیق است.

کایسرشمارن

کایسرشمارن (Kaiserschmarrn) یک دسر منحصر به فرد اتریشی است که بیشتر شبیه به یک پنکیک پاره شده یا خرد شده است. نام آن به معنی «اُمالت قیصر» است و افسانه ها می گویند که این دسر مورد علاقه امپراتور فرانتس یوزف اول بوده است. خمیر آن از آرد تخم مرغ شکر و شیر تهیه می شود و در تابه پخته شده و سپس با استفاده از دو چنگال به قطعات نامنظم پاره می شود.

اغلب کشمش نیز به خمیر اضافه می شود. کایسرشمارن به طور سنتی با کمپوت آلو (Zwetschkenröster) یا سس میوه های دیگر مانند سیب گلابی یا توت سرو می شود و روی آن پودر قند فراوان پاشیده می شود. این دسر سنگین و مقوی معمولاً به عنوان یک وعده غذایی سبک یا دسر بعد از غذا میل می شود و تجربه ای متفاوت و خوشمزه از آشپزی اتریشی را ارائه می دهد.

دونات کراپفن

کراپفن (Krapfen) نوعی دونات سنتی در اتریش و بخش هایی از اروپاست که به خصوص در ایام کارناوال (قبل از روزه داری) بسیار محبوب است. این شیرینی از خمیر مایه تهیه می شود که به صورت توپک های گرد درآمده و در روغن فراوان سرخ می شوند تا زمانی که پف کرده و به رنگ طلایی درآیند.

کراپفن کلاسیک معمولاً با مربای زردآلو پر می شود اما انواع دیگری با کرم وانیلی شکلات یا سایر طعم ها نیز موجود است. پس از پر کردن روی آن ها پودر قند پاشیده می شود. بافت نرم و پفکی داخل کراپفن در تضاد با پوسته بیرونی کمی ترد آن تجربه ای لذت بخش را فراهم می کند. کراپفن یکی از قدیمی ترین انواع دونات در اروپاست و ریشه آن به قرون وسطی بازمی گردد.

موتزارتکوگل

موتزارتکوگل (Mozartkugel) یک شکلات توپی کوچک و لذیذ است که به افتخار آهنگساز مشهور اتریشی ولفگانگ آمادئوس موتزارت نامگذاری شده است. این شیرینی در سال ۱۸۹۰ توسط قناد سالزبورگی پل فورست اختراع شد. موتزارتکوگل اصیل از یک مرکز پسته مارزیپان سبز رنگ تشکیل شده که با لایه ای از نوگات پرالین پوشانده شده و سپس تمام آن با شکلات تلخ مرغوب روکش می شود.

فرایند تولید سنتی آن شامل شکل دادن دستی و استفاده از یک چوب برای غوطه ور کردن در شکلات بود که سوراخ کوچکی در یک طرف آن باقی می گذاشت. امروزه موتزارتکوگل در انواع و توسط تولیدکنندگان مختلفی عرضه می شود اما توپ های آبی و نقره ای رنگ تولید شده توسط شرکت فورست در سالزبورگ همچنان به عنوان موتزارتکوگل های اصیل شناخته می شوند. این شیرینی ترکیبی عالی از طعم های پسته بادام فندق و شکلات را ارائه می دهد.

خوراکی هایی که باید در اتریش امتحان کنید

علاوه بر دسرهای معروف اتریش دارای غذاهای اصلی خوشمزه ای نیز هست که چشیدن آن ها در سفر ضروری است. آشپزی اتریشی تحت تأثیر فرهنگ های مختلف منطقه از جمله مجارستان چک ایتالیا و آلمان قرار گرفته و نتیجه آن غذاهایی مقوی و لذیذ است. از غذاهای گوشتی سنگین گرفته تا پاستاهای محلی و سوپ های سنتی تنوع در غذاهای اتریشی قابل توجه است.

شنیتسل گوشت گوساله

شنیتسل وینر (Wiener Schnitzel) یکی از نمادین ترین غذاهای اتریشی است. این غذا شامل یک تکه نازک کوبیده شده از گوشت گوساله است که در آرد تخم مرغ و پودر سوخاری غلطانده شده و سپس در روغن داغ یا کره شفاف سرخ می شود تا زمانی که طلایی و برشته شود. شنیتسل اصیل وینی حتماً باید از گوشت گوساله تهیه شود و بافتی ترد و در عین حال آبدار در داخل دارد.

این غذا معمولاً با برشی از لیمو برای طعم دار کردن و مخلفاتی مانند سالاد سیب زمینی سیب زمینی پخته یا سرخ شده یا مربای لینگون بری ترش و شیرین سرو می شود. شنیتسل وینر نه تنها در رستوران های سنتی بلکه در بسیاری از خانه های اتریشی نیز پخته می شود و یک غذای اصلی محبوب برای تمام فصول است.

کوفته سیب زمینی

کوفته های سیب زمینی (Knödel) بخش مهمی از آشپزی اتریشی و اروپای مرکزی هستند. این کوفته ها می توانند هم شیرین و هم شور باشند و به روش های مختلفی تهیه می شوند. نوع محبوب آن که با سیب زمینی تهیه می شود معمولاً از سیب زمینی پخته و له شده آرد و تخم مرغ درست می شود و به صورت توپک های گرد شکل داده می شود.

کوفته های سیب زمینی شور اغلب به عنوان غذای جانبی در کنار غذاهای گوشتی با سس سرو می شوند و سس را به خوبی جذب می کنند. کوفته های شیرین سیب زمینی ممکن است با میوه هایی مانند آلو پر شده و در پودر سوخاری تفت داده شده با کره غلطانده شوند و به عنوان دسر یا غذای اصلی شیرین سرو گردند. بافت نرم و لطیف آن ها در کنار طعم های مختلف کوفته سیب زمینی را به یک بخش جدایی ناپذیر از تجربه غذایی اتریش تبدیل کرده است.

تافه اشپیتز

تافه اشپیتز (Tafelspitz) یکی از غذاهای کلاسیک و مجلسی اتریشی است که به معنی «سر میز» است و به قسمت خاصی از گوشت گوساله اشاره دارد که برای تهیه این غذا استفاده می شود. این غذا شامل گوشت گوساله آب پز شده است که به آرامی در آب گوشت با سبزیجات ریشه مانند هویج کرفس و تره فرنگی پخته می شود تا بسیار نرم و لطیف گردد.

تافه اشپیتز به صورت ورقه ای بریده شده و معمولاً همراه با آب گوشت خود سبزیجات پخته شده و مخلفاتی مانند سس سیب سس خامه ترش با شوید و ترب کوهی تازه رنده شده سرو می شود. این غذا نمادی از آشپزی امپراتوری اتریش-مجارستان است و به خاطر سادگی ظاهری اما طعم عمیق و دلپذیرش مورد ستایش قرار می گیرد. تافه اشپیتز یک غذای راحت و گرم کننده است که به خصوص در فصول سرد محبوبیت دارد.

اشپتزله (نوعی پاستا) و ناکله

اشپتزله (Spätzle) و ناکله (Nockerl) انواع مختلفی از پاستای نرم و تخم مرغی هستند که در آشپزی اتریشی و جنوب آلمان رایج اند. خمیر آن ها معمولاً از آرد تخم مرغ کمی شیر یا آب و نمک تهیه می شود و بافتی نرم و کمی جویدنی دارند. تفاوت اصلی بین اشپتزله و ناکله در اندازه و شکل آن هاست؛ اشپتزله معمولاً کشیده تر و نامنظم تر است در حالی که ناکله کوچک تر و گردتر هستند.

این پاستاها اغلب به عنوان غذای جانبی در کنار غذاهای گوشتی با سس غلیظ سرو می شوند و به خوبی سس را جذب می کنند. یکی از معروف ترین انواع آن Käsespätzle است که اشپتزله مخلوط شده با پنیر و پیاز سرخ شده است و به عنوان یک غذای اصلی مقوی میل می شود. اشپتزله و ناکله نمادی از آشپزی روستایی و ساده اتریش هستند.

بهترین سوغات اتریش

هنگام بازگشت از سفر به اتریش همراه داشتن سوغاتی هایی که یادآور خاطرات شیرین این کشور باشند بسیار لذت بخش است. اتریش علاوه بر صنایع دستی و محصولات هنری خوراکی های خوشمزه ای نیز دارد که گزینه های عالی برای سوغات هستند و می توانید آن ها را برای دوستان و خانواده خود ببرید. این سوغاتی ها طعمی از اتریش را به خانه شما می آورند.

توپ های شکلاتی موتزارت

توپ های شکلاتی موتزارت (Mozartkugel) که پیش از این به عنوان یک دسر معرفی شدند یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین سوغات اتریش نیز محسوب می شوند. بسته بندی های رنگارنگ این شکلات ها به خصوص بسته بندی های آبی و نقره ای برند فورست در فروشگاه های سوغاتی و قنادی های سراسر اتریش به راحتی یافت می شوند.

این شکلات های کوچک که ترکیبی از مارزیپان پسته نوگات و شکلات تلخ هستند طعمی منحصربه فرد دارند و هدیه ای عالی برای علاقه مندان به شکلات و موسیقی هستند. خرید موتزارتکوگل راهی آسان برای به اشتراک گذاشتن طعم اتریش با عزیزانتان است و یادگاری خوشمزه از سفر شما خواهد بود.

قالب های شیرینی Linzer

با توجه به محبوبیت دسرهایی مانند لینزرتورت و لینزراوگن قالب های شیرینی پزی با طرح های مرتبط با این شیرینی ها به خصوص قالب های گرد با سوراخ های چشم مانند برای لینزراوگن یا قالب های مشبک برای روی لینزرتورت می توانند سوغاتی جذاب و کاربردی باشند.

این قالب ها به شما امکان می دهند تا پس از بازگشت از سفر خودتان دست به کار شوید و این شیرینی های خوشمزه اتریشی را در خانه تهیه کنید. این سوغات نه تنها یادآور سفر شماست بلکه به شما اجازه می دهد تا بخشی از فرهنگ آشپزی اتریش را با خود به خانه ببرید و مهارت های جدیدی را امتحان کنید. این قالب ها در فروشگاه های لوازم آشپزی و سوغاتی فروشی ها موجود هستند.

کیک شکلاتی افسانه ای وین

کیک شکلاتی افسانه ای وین یا ساشرتورت (Sachertorte) یکی دیگر از دسرهای نمادین اتریش و سوغاتی بسیار محبوب است. این کیک از لایه های کیک شکلاتی اسفنجی تشکیل شده که با یک لایه نازک مربای زردآلو پوشانده شده و سپس با روکش غلیظی از شکلات تلخ براق پوشیده می شود. ساشرتورت اصیل در هتل ساشر وین تهیه می شود و دستور پخت آن یک راز خانوادگی است.

نسخه های مختلفی از ساشرتورت در قنادی های دیگر نیز یافت می شود. این کیک معمولاً با مقداری خامه فرم گرفته شیرین نشده سرو می شود تا طعم شکلات تلخ و مربای زردآلو را متعادل کند. ساشرتورت با ماندگاری نسبتاً خوب و بسته بندی های زیبا گزینه ای عالی برای بردن به عنوان سوغات از وین است و طعمی اصیل از پایتخت اتریش را به همراه دارد.

ویفرهای ترد و خاطره انگیز مانر

ویفرهای مانر (Manner Wafers) یکی از پرطرفدارترین و در دسترس ترین سوغات های خوراکی اتریش هستند. این ویفرهای صورتی رنگ با طعم فندق و کاکائو در بسته بندی های کوچک و بزرگ در تمام سوپرمارکت ها دکه ها و فروشگاه های فرودگاه یافت می شوند. شرکت مانر از سال ۱۸۹۰ در وین فعالیت می کند و ویفرهای آن به بخشی از فرهنگ اتریش تبدیل شده اند.

بسته بندی کلاسیک صورتی رنگ با تصویر کلیسای جامع سنت استفان وین نمادی از این محصول است. ویفرهای مانر سبک ترد و خوشمزه هستند و به راحتی قابل حمل می باشند بنابراین گزینه ای عالی برای خرید در حجم بالا و توزیع به عنوان سوغات برای تعداد زیادی از دوستان و همکاران محسوب می شوند. طعم نوستالژیک آن ها برای بسیاری از اتریشی ها یادآور دوران کودکی است.

قهوه وین

فرهنگ کافه و قهوه در وین بسیار مشهور و ریشه دار است و قهوه یکی از بهترین سوغات هایی است که می توانید از این شهر ببرید. انواع مختلفی از دانه های قهوه با کیفیت بالا در وین یافت می شوند که می توانید آن ها را به صورت بسته بندی شده از کافه ها یا فروشگاه های تخصصی قهوه خریداری کنید.

علاوه بر دانه های قهوه می توانید فنجان ها و لوازم مرتبط با سرو قهوه به سبک وینی را نیز به عنوان سوغات تهیه کنید. خرید قهوه از وین به شما این امکان را می دهد که پس از بازگشت بخشی از تجربه بی نظیر کافه های وینی را در خانه خود بازسازی کنید و از طعم قهوه ای اصیل لذت ببرید. این سوغات برای دوستداران قهوه بسیار ارزشمند خواهد بود.

لینزراوگن چیست؟

لینزراوگن نوعی شیرینی سنتی اتریشی است که از دو کلوچه بیسکویتی دایره ای شکل با سه سوراخ در لایه بالایی تشکیل شده و با مربای قرمز به هم چسبانده می شود. معمولاً روی آن پودر قند پاشیده می شود و در ایام کریسمس محبوب است.

فرق لینزراوگن و لینزرتورت چیست؟

لینزراوگن کلوچه های کوچکی هستند که از دو لایه بیسکویت با مربا تشکیل شده اند در حالی که لینزرتورت یک کیک بزرگتر با پوسته حاوی مغزیجات و طرح شبکه ای روی مربا است. لینزرتورت قدیمی ترین کیک جهان محسوب می شود.

لینزراوگن چه طعمی دارد؟

لینزراوگن طعمی شیرین و میوه ای دارد. طعم بیسکویت کره ای و کمی ترد آن با شیرینی و ترشی مربای قرمز (معمولاً تمشک یا انگور فرنگی) و شیرینی پودر قند ترکیب می شود و طعمی متعادل و دلپذیر ایجاد می کند.

لینزراوگن از چه موادی تشکیل شده است؟

مواد اصلی لینزراوگن شامل آرد کره شکر تخم مرغ برای تهیه کلوچه و مربای قرمز (مانند تمشک یا انگور فرنگی) برای پر کردن میانی است. پودر قند نیز برای تزیین نهایی استفاده می شود.

لینزراوگن معمولا در چه زمانی سرو می شود؟

لینزراوگن به طور سنتی یکی از شیرینی های محبوب در فصل کریسمس و تعطیلات زمستانی در اتریش محسوب می شود و اغلب در این ایام پخته و سرو می گردد هرچند در طول سال نیز در برخی قنادی ها یافت می شود.

آیا لینزراوگن نوعی کلوچه محسوب می شود؟

بله لینزراوگن در دسته کلوچه ها یا کوکی ها قرار می گیرد. این شیرینی از دو قطعه کلوچه بیسکویتی تشکیل شده که با مربا به هم متصل می شوند و به عنوان یک شیرینی کوچک و خشک شناخته می شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لینزراوگن، یکی از مشهور ترین دسرهای اتریشی (Linzer Augen)" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لینزراوگن، یکی از مشهور ترین دسرهای اتریشی (Linzer Augen)"، کلیک کنید.