منتظر ضد فوتبال قطر باشیم؟
تیم ملی کشورمان فردا در ایستگاه ماقبل آخر نوزدهمین جام آسیایی مقابل قطر قرار می گیرد و از حالا نگرانی هایی درباره اعمال نفوذ میزبان به وجود آمده است. مطرح ترین کارشناس فوتبال ایران در شبکه های ورزشی عربی نیز صریحا در این مورد هشدار می دهد. مرتضی امینی یا به قول عرب ها «کبتان امینی» پارسال از چهره های آشنای فوتبال ایران در شبکه های عربی در جریان حضور ایران در جام جهانی 2022 بود. او معتقد است مسوولان فدراسیون فوتبال و تیم ملی باید آماده یک نبرد فرافوتبالی مقابل قطر باشند.
به گزارش سقف شیبدار، وطن امروز نوشت: این مدافع پیشکسوت بلندبالای باشگاه های تام و سپاهان اصفهان، اکباتان و نیروی زمینی تهران و الاهلی قطر، سرمربی پیشین تیم ملی جوانان و یکی از مدیران و مربیان شناخته شده سال های اخیر در فوتبال عراق بوده است. او نخستین چهره ورزشی ایران است که در سال های اخیر به خاطر تسلط به زبان عربی و ارتباطات فوتبالی اش در شبکه هایی مثل الجزیره، بین اسپورت و الکاس قطر، اسکای نیوز عربی و اغلب شبکه های عراقی به عنوان مفسر فعالیت کرده است. در صحبتی که با امینی هنگام بازدید از اردوی تیم ملی ایران در دوحه داشتیم، او تحلیلی متفاوت از آنچه انتظار تیم ملی را در بازی فردا در ورزشگاه الثمامه می کشد، ارایه داد.
* شما جزو کسانی بودید که بعد از برخورد ایران به قطر در نیمه نهایی جام فوتبال آسیا هشدار دادند. چه دلیلی برای این بدبینی وجود دارد؟
به لطف بهترین بازیکنان سال های اخیر و یک کادر فنی با مدیریت عالی، بعد از سال ها تیم ملی بخت بالایی برای قهرمانی آسیا دارد اما نباید به هیچ عنوان از حریف روز چهارشنبه مان در مرحله نیمه نهایی غافل شویم. درست است که ما با شایستگی ژاپن قدرتمند را با آن نتایج درخشان – که همین جا در جام جهانی 2022 از آنها مشاهده کردیم – شکست دادیم اما قطر حریفی از جنس دیگر است. ما باید هر آنچه مقابل ژاپن به دست آوردیم فراموش کنیم و به جای یک رقابت صرفا ورزشی درون زمین منتظر یک شطرنج فرافوتبالی در مرحله نیمه نهایی مقابل میزبان باشیم که جز فوتبال، جنگ روانی، مدیریتی، حیله گری و حتی ممکن است نحوه قضاوت بازی را هم شامل شود.
* درباره ابعاد این رقابت فرافوتبالی توضیح دهید.
با شناختی که از قطری ها دارم باید بگویم آنها از تسلط خود به عنوان میزبان بر همه مقدرات مسابقات بهره برداری خواهند کرد. قطر خود را در کنار عربستان آقای فوتبال آسیا می داند. واقعا هم این 2 به لطف میلیاردها دلار هزینه از سلسله مراتب AFC عبور کرده اند و مستقیما با فیفا کار می کنند. قطر این دوره علاوه بر حق میزبانی، هم به عنوان مدافع قهرمانی دور قبل و هم نماینده اصلی کشورهای عربی که هنوز بخت قهرمانی دارد، خود را مدعی اصلی بردن این تورنمنت خانگی می داند، بویژه که در جام جهانی پارسال در بعد ورزشی موفقیتی به دست نیاورد و در مرحله گروهی با 3 شکست حذف شد طوری که در مسابقه افتتاحیه این دوره جام آسیایی هم هنوز هواداران فوتبال اینجا شک داشتند تیم شان در این دوره به جایی برسد. حالا عنابی ها خودشان را هر طور بود به یک قدمی فینال رسانده اند. درست است از یک گروه آسان صعود کردند و در مراحل بعد هم مقابل فلسطین و ازبکستان، اقتدار لازم را نداشتند اما باید دانست کسی هم چنین انتظاری از آنها نداشته است. پس تیم ملی قطر مقابل ایران قرار می گیرد تا به هر قیمتی ما را از رسیدن به فینال بازدارد. رویکرد آنها کاملا متفاوت از یک تیم باشخصیت آسیایی و جهانی مثل ژاپن است که به دنبال بهترین نمایش فوتبالی بود. البته ما در بعد فوتبالی کاملا بر آنها برتری داریم و چندی پیش با سرمربیگری امیر قلعه نویی آنها را 4 بر صفر در رقابت های غرب آسیا شکست دادیم؛ رقابت هایی بسیار جدی که حالا می بینیم مدعیان اصلی اش یعنی ایران، اردن و قطر اسکلت مرحله نیمه نهایی جام ملت های آسیا را تشکیل داده اند. حتی قبل از آن هم ایران برای بردن قطر مشکل خاصی نداشته و یک بار هم در زمان کی روش با 6 گل آنها را بردیم. با این حال می خواهم توجه شما را به خاطرات بدی که از قرار گرفتن در مقابل تیم ملی قطر در خانه اش در مراحل حساس تورنمنت های 30-20 سال گذشته داریم جلب کنم، یعنی زمانی که فوتبال قطر اصلا در سطح فعلی نبود. در آخرین مسابقه مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی 1998، تیم ملی با مربیگری مایلی کهن اینجا در دوحه یک شب کابوس وار داشت و شاهد بودیم که قطری ها بعد از شکست ما با پرچم عربستان جشن گرفتند! در بازی های آسیایی 2006 دوحه هم تیم امید قطر یکی از بهترین تیم های امید ما را غافلگیر کرد. پس هشدار امروز من و امثال من به تیم ملی منطقی است.
* درباره تحرکات احتمالی میزبان اطلاعات خاصی هم دارید؟
ببینید! همین دیشب یکی از مفسران عرب مشهور فوتبال که در شبکه های مختلف ورزشی حضور دارد، برای من پیامی فرستاد مبنی بر اینکه چقدر عملکرد داوران در این دوره جام ملت ها بد و حتی مشکوک بوده است. او هشدار داد داوری غیراستاندارد آسیا ممکن است گریبان ما را هم در مراحل پایانی بگیرد. شاهد بودیم که قطر در مقابل فلسطین و ازبکستان از مهربانی داوران بهره می برد. عملکرد سیستم وار هم در این دوره کاملا مبهم بوده است. دیدیم که امیر قلعه نویی هم از جهت گیری داوری در مسابقات قبلی ناراضی بود. در مقابل ژاپن، گل دیدنی سردار آزمون توسط وار به خاطر آفساید میلیمتری مردود اعلام شد در حالی که طبق آیین نامه های جدید، جلوتر بودن سر و دست مهاجم از آخرین دفاع بلامانع است.
* شما قبلا هم در یک شبکه عراقی گفته بودید به سیستم وار بدبین هستید. حالا به طور خاص درباره ابهام در عملکرد این سیستم در جام آسیایی 2023 صحبت می کنید؟
به نظر من داور واقعی جام ملت ها همین سیستم پنهان داوری ویدیویی بوده است و از پشت صحنه برای داوران درون زمین تصمیم می گیرد.
قطعا من به خودم حق می دهم که بپرسم چرا نحوه عملکرد وار در صحنه های هر مسابقه با مسابقه دیگر اینقدر متفاوت است؟ چرا وار در 5 بازی قبلی قطر اینقدر کم استفاده شده و اغلب تصمیمات آن به نفع میزبان بوده است؟ اصلا چرا قبل از مسابقه، هیچ اطلاعاتی از افراد و نحوه تصمیم گیری اتاق محل استقرار داوران ویدیویی توسط AFC منتشر نمی شود؟ من همین جا از کمیته محترم داوری فدراسیون فوتبال می خواهم به کمیته برگزاری مسابقات اعلام کند همان طور که طبق مقررات، 3 روز قبل از بازی با قطر، اسامی کادر داوری مسابقه را اعلام کرده اند، اسامی، سوابق و بویژه ملیت افراد حاضر در اتاق وار را هم اعلام کنند.
* شما رابطه ای دوستانه با مسوولان فدراسیون، کادر فنی و ملی پوشان دارید بویژه آنهایی که سابقه بازی در قطر و کشورهای عربی را دارند. آیا سعی کرده اید در این مورد با آنها کنید؟
بله! بعد از پیروزی بر ژاپن به کمپ الریان (محل اردوی تیم ملی در دوحه) آمدم و اطلاعات لازم را منتقل کردم. خدا را شکر تیم کاملا سرحال و با روحیه است. خب! بچه ها من را به عنوان کارشناس قدیمی فوتبال در شبکه های عربی می شناسند و می دانند روحیات عرب های حوزه خلیج فارس را می شناسم. همه از سابقه ام به عنوان یکی از نخستین لژیونرهای فوتبال ایران در کشورهای عربی اطلاع دارند. حتی به بعضی از بچه های خط میانی و دفاع هم مشورت لازم درباره بازیکنان قطر را دادم.
* دقیقا چه گفتید؟
خب! من نخستین مدافع ایرانی بودم که در دهه 60 به شیخ نشین ها آمدم و همین جا در باشگاه الاهلی دوحه بازی کردم. کاملا می دانم که بازیکنان قطری چطور از دفاع حریف خطا می گیرند، بویژه در بازی های خاص که نیم نگاهی به سوت موافق داور هم دارند. با 3 نفر از بچه ها در این مورد صحبت کردم گفتم باید در بازی چهارشنبه توپ های اول را بزنند، در 18 قدم حتما فاصله شان را با بازیکنان حریف حفظ کنند و اصلا وارد جر و بحث با آنها نشوند. کلا بازیکنان عرب شگردشان این است که خودشان را به دفاع حریف بزنند و زمین بخورند. البته خدا را شکر بچه های ما خیلی باهوش ها هستند و به امید خدا فریب آنها را نمی خورند. تعداد زیادی شان از جمله امید ابراهیمی، شجاع خلیل زاده، رامین رضاییان و حتی مهدی طارمی هم در لیگ قطر بازی کرده اند و شگردهای آنها را می دانند. خدا را شکر توان بچه های ما بسیار بالاتر از بازیکنان آنهاست و کادر فنی ما هم مدیریت فوق العاده ای دارد که می تواند بسیاری از مسایل را پیش بینی کند. به همین دلیل نباید از قطر بترسیم، بلکه فقط باید با هوشیاری به مصاف شیطنت های آنها برویم.
پایان خبر سقف شیبدار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "منتظر ضد فوتبال قطر باشیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "منتظر ضد فوتبال قطر باشیم؟"، کلیک کنید.