چرخش از سر ناچاری – سقف شیبدار
اگر غربی ها از راهکار دو دولتی دم می زنند، در سایه مجاهدت گروه های مبارز فلسطینی و در موضع ضعف قرار گرفتن صهیونیست ها به وجود آمده است و هدفشان از راهکار دو دولتی کمک به فلسطینیان نیست بلکه می خواهند امنیت رژیم صهیونیستی را تضمین کنند.
به گزارش سقف شیبدار، خراسان نوشت: جنگ اخیر غزه بین رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، جامعه جهانی را بیش از پیش به سمت حل این مناقشه چند دهه ای سوق داده است. پس از نشست های مکرر در شورای امنیت و جهان اسلام برای یافتن راهکاری برای توقف درگیری ها در غزه، این بار رییس جمهور فرانسه گفت: «به رسمیت شناختن کشور فلسطین دیگر برای پاریس یک تابو نیست.آماده ایم که به رسمیت شناختنِ کشور فلسطین را در شورای امنیت مطرح و برای تحقق آن تلاش کنیم.» با این حال، در هشت دهه گذشته بر همگان مسجل شده که موافقت با تشکیل دولت فلسطین به نظر سران آمریکا و رژیم صهیونیستی بستگی دارد و اگر آن ها نظر مساعدی به این مسیله داشته باشند مناقشه فلسطین تا حدود زیادی حل خواهد شد.
مقامات آمریکا اگرچه در ظاهر با راهکار دو دولتی موافقت کرده اند اما دولت فلسطینی که مدنظر آن هاست با آن چه فلسطینیان و اعراب می خواهند متفاوت است. آمریکا سعی دارد دولتی در فلسطین روی کار باشد که به لحاظ سیاسی و امنیتی تابع دستورهای رژیم صهیونیستی باشد و نقشی همانند تشکیلات خودگردان را ایفا کند. عقب نشینی اسراییل تا مرزهای 1967 که خواست جامعه جهانی است، برای آمریکایی ها معنایی ندارد و آن ها می خواهند دولت فلسطین در همین مرزهای اشغالی کرانه باختری و غزه تشکیل شود و پس از خلع سلاح کامل فلسطینیان و از بین بردن گروه های مقاومت، صهیونیست ها نیز بر همه امور آن اشراف کامل داشته باشند؛ به عبارتی، دولتی دست نشانده که هیچ اراده ای از خود نداشته باشد. با توجه به خوی وحشیگری صهیونیست ها، تردیدی وجود ندارد که بدون سلاح و مقاومت مسلحانه، سیاست های توسعه طلبانه اسراییل تاکنون تمامی اراضی فلسطینیان را مصادره و اکثریت این ملت را همانند گذشته آواره و کوچانده بود. در واقع، اکنون نیز اگر غربی ها از راهکار دو دولتی دم می زنند، در سایه مجاهدت گروه های مبارز فلسطینی و در موضع ضعف قرار گرفتن صهیونیست ها به وجود آمده است و هدفشان از راهکار دو دولتی کمک به فلسطینیان نیست بلکه می خواهند امنیت رژیم صهیونیستی را تضمین کنند. لذا تلاش برای خلع سلاح گروه های مقاومت با هدف تضعیف فلسطینیان انجام می شود ولی مردم فلسطین اجازه آن را نمی دهند، زیرا به اذعان رهبران فلسطین دشمن صهیونیستی فقط زبان زور را می فهمد و در نبود سلاح، صهیونیست ها سرزمین های باقی مانده را هم اشغال خواهند کرد.
اختلاف واشنگتن و تل آویو
موضوع دیگری که مسیر تشکیل دولت فلسطین را مسدود می کند، اختلاف نظر واشنگتن و تندروهای تل آویو است. در حال حاضر، دولت جو بایدن سعی دارد به هر نحوی شده در ماه های باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، عربستان سعودی را به سمت عادی سازی روابط با اسراییل بکشاند و آن را دستاورد بزرگی در کارنامه سیاست خارجی خود معرفی کند. بایدن همچنین با سخنان نادرست خود در مورد تاسیس کشور فلسطین، قصد دارد اعتماد بخش بزرگی از افکار عمومی آمریکا را در میان اعراب، مسلمانان بازگرداند که در ماه های اخیر اعتماد خود را به دولت دموکرات از دست داده اند. اما تندروهای صهیونیستی نشان داده اند با جمهوری خواهان در کاخ سفید بهتر می توانند کار کنند و با تنش هایی که در یک سال گذشته با دولت بایدن داشتند، تمایلی به پیروزی مجدد او در انتخابات ندارند. پس با درخواست دو دولتی هم موافقت نخواهند کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستی نیز به آن اشاره کرده است. تندروهای اسراییل بارها گفته اند که آمریکا نمی تواند برای آن ها تعیین و تکلیف کند و مخالفت شدید خود را درباره تحرکات دموکرات ها اعلام کرده اند.
پایان خبر سقف شیبدار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرخش از سر ناچاری – سقف شیبدار" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرخش از سر ناچاری – سقف شیبدار"، کلیک کنید.