کره زمین از مدار خارج می شود؟
به گزارش سقف شیبدار، ناتان کایب دانشمند سیاره شناس از موسسه علوم سیاره ای و شان ریموند اخترفیزیکدان آزمایشگاه اخترفیزیک بوردو معتقدند که یک برخورد تصادفی ممکن است عامل این اتفاق بوده باشد.
به نقل از سقف شیبدار، شبیه سازی های آنها نشان می دهد که ستاره ای که از کنار منظومه شمسی بگذرد، می تواند به اندازه ای در مدارهای سیاره ای اختلال ایجاد کند که زمین را اندکی از مسیر خود خارج کند.
کایب می گوید: یکی از دلایل اهمیت این موضوع این است که سوابق زمین شناسی نشان می دهد که تغییرات در گریز از مرکز مداری زمین با نوسانات آب و هوای زمین همراه است. اگر بخواهیم به بهترین وجه علل ناهنجاری های آب و هوایی باستانی را جستجو کنیم، مهم است که تصوری از اینکه مدار زمین در آن دوره ها چگونه بوده است، داشته باشیم.
گردآوری تغییراتی که سیاره ما در طول عمر 4.5 میلیارد ساله خود متحمل شده است، مستلزم کارهای کارآگاهی است که اغلب به ترکیبی از زمین شناسی، مدل سازی و تجزیه و تحلیل آماری نیاز دارد تا جزییات دقیق تر آشکار شوند.
بر اساس سوابق زمین شناسی می دانیم که زمین طی دوره ای که به عنوان حداکثر گرمای پالیوسن-ایوسن شناخته می شود، بیش از پنج تا هشت درجه سانتیگراد گرم شده است. ما همچنین می دانیم که تغییرات چشمگیر در آب و هوای زمین می تواند با تغییرات در نحوه گردش زمین به دور خورشید مرتبط باشد. اما مدل سازی تکامل مداری منظومه شمسی در طول زمان دشوار است.
کایب توضیح می دهد: قبلاً پیشنهاد شده است که گریز از مرکز مداری زمین به طور قابل توجهی در طول این رویداد بالا بوده است، اما نتایج ما نشان می دهد که ستارگان در حال عبور، پیش بینی های دقیقی از تکامل مداری گذشته زمین در این زمان بسیار نامشخص و طیف گسترده تری از رفتار مداری را بیش از آنچه قبلا تصور می شد، ممکن می کنند.
به طور کلی، دانشمندان تلاش می کنند تکامل مدار زمین را در منظومه شمسی بازسازی کنند. اما پژوهشگران می گویند، این شبیه سازی ها تنها منظومه شمسی را به صورت مجزا شامل می شود و کهکشان بزرگ، پرجمعیت و پویایی را که در آن قرار دارد در نظر نمی گیرد.
اگرچه فضای خالی زیادی در فضا وجود دارد، اما همه چیز در کهکشان با مدار، مسیر و سرعت متفاوت در حال حرکت است. ستارگان دیگر ممکن است در حالی که به کارهای ستاره ای خود می پردازند، از کنار خورشید عبور کنند و اگر این اتفاق بیفتد، برهمکنش گرانشی با منظومه شمسی می تواند بر سیارات آن تاثیر بگذارد.
منظومه شمسی نسبتاً پایدار است، اما مدارها در آن می توانند تغییر کنند. برای مثال، مدار زمین به طور مرتب توسط سیارات غول پیکر تغییر می کند. این تغییرات که طی ده ها هزار سال اتفاق می افتند، «چرخه های میلانکوویچ»( Milankovitch cycles) نامیده می شوند و ما کنترل بسیار خوبی روی آنها داریم.
کایب و ریموند می خواستند بدانند که آیا یک ستاره در حال گذر، حتی از فاصله قابل توجهی می تواند تاثیر مشابهی داشته باشد؟ کار آنها بر روی یک رویداد شناخته شده متمرکز بود. حدود 2.8 میلیون سال پیش، ستاره ای شبیه به خورشید به نام 7977 HD از کنار منظومه شمسی گذشت. در واقع آن قدر نزدیک بود که از درون ابر اورت گذر کرد.
به گفته پژوهشگران ممکن است ستاره 7977 HD از فاصله 31 هزار واحد نجومی گذشته باشد. این فاصله معادل 31 هزار برابر فاصله زمین و خورشید است و بسیار دورتر از آن است که تاثیر زیادی داشته باشد، اما ممکن است تا 4000 واحد نجومی نیز نزدیک شده باشد.
پژوهشگران پس از انجام شبیه سازی های خود دریافتند که فواصل نزدیک تر نوعی تاثیر گرانشی بر حرکت سیارات بر مدار خورشید دارند.
ستاره HD 7977 تنها ستاره ای است که توانسته ایم گذر آن از کنار منظومه شمسی را با اطمینان شناسایی کنیم. اما دانشمندان تخمین زده اند که تقریبا هر یک میلیون سال یک ستاره از فاصله حدود 50 هزار واحد نجومی منظومه شمسی می گذرد و یک ستاره نیز هر 20 میلیون سال یا بیشتر از فاصله 10 هزار واحد نجومی منظومه شمسی می گذرد.
این بدان معناست که کاملاً ممکن است یک ستاره در حال گذر بر آب و هوای زمین در گذشته تاثیر گذاشته باشد و حتی ممکن است در حداکثر گرمای آن نیز نقش داشته باشد.
کایب و ریموند می گویند که مطالعات آینده در مورد تکامل بلندمدت منظومه شمسی واقعا باید این رهگذران ستاره ای را در نظر بگیرد.
آنها در مقاله خود آورده اند: ما نشان می دهیم که عبور ستاره ها نقش مهمی در تکامل پویای بلند مدت منظومه شمسی ما بازی می کند. اگرچه ده ها میلیون سال طول می کشد تا اثرات گذرهای ستاره ای به طور قابل توجهی خود را نشان دهد، اما تکامل مداری طولانی مدت زمین و بقیه سیارات به این گذرها مرتبط است.
5858
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کره زمین از مدار خارج می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کره زمین از مدار خارج می شود؟"، کلیک کنید.