تاکید بر آینده پژوهی و روزآمدی در نقشه جامع علمی کشور
رییس دانشگاه رازی در نشست روزآمدسازی نقشه جامع علمی:
دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با حضور روسای دانشگاه های استان کرمانشاه پیگیری شد .
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری سقف شیبدار، چهارمین نشست پیرامون هیات اندیشه ورز استانی ستاد علم و فناوری در استان با هدف حکمرانی مساله محور، تمرکز زدایی و استفاده بهتر از ظرفیت های مبتنی بر آمایش سرزمین و نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه های علم، آموزش عالی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، 22 اسفند ماه 1402 در سالن اجتماعات بنیاد نخبگان استان برگزار شد.
در آغاز این نشست، آقای خشایار شیخی (مدیر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه رازی) به عنوان بازرس موضوع تبصره یک ماده «91» قانون مدیریت خدمات کشوری در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه معرفی شد و سوگندنامه این حکم قرایت گردید.
لازم به ذکر است؛ مطابق تبصره یک ماده (91) این قانون، دستگاه های اجرایی موظفند علاوه بر نظارت مستقیم مدیران از طریق انجام بازرسی های مستمر داخلی، توسط بازرسان معتمد و متخصص در اجرای این ماده نیز نظارت مستقیم نمایند.
در ادامه، دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با محوریت الزامات و ضرورت های روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با حضور روسای دانشگاه های استان پیگیری شد.
آوات طاهرپور رییس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه با تبریک فرارسیدن ماه رمضان، در سخنانی با اشاره به اولویت های علم و فناوری در کشور، به تبیین اهداف بخشی نظام علم فناوری و نوآوری کشور پرداخت.
وی ضمن تشریح اولویت ها در حوزه های فناوری، علوم پایه و کاربردی، علوم انسانی و معارف اسلامی، سلامت و هنر، به بیان راهبرد های کلان و اقدامات ملّی برای توسعه علم و فناوری در کشور پرداخت.
طاهرپور اصلاح ساختار ها و نهاد های علم و فناوری و انسجام بخشیدن به آنها و هماهنگ سازی نظام تعلیم و تربیت در مراحل سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان و جهت دادن چرخه علم و فناوری و نوآوری به ایفای نقشی موثرتر در اقتصاد را از جمله راهبرد های کلان توسعه علم و فناوری در کشور برشمرد.
در ادامه، محمد نبی احمدی رییس دانشگاه رازی با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات همگان در ماه میهمانی خدا، در سخنانی اظهار داشت: حضرت آیت الله جوادی آملی تعبیری بسیار زیبا در خصوص ماه مبارک رمضان دارند که می فرمایند: “ماه مبارک رمضان ماه رسیدگی به صورت حساب های معنوی انسان ها است”.
وی با استناد به آیات شریفه قرآن کریم، استغفار و توبه را از وظایف مهم روزه دار در ماه مبارک رمضان دانست و افزود: براساس آیات شریفه سوره بقره، خداوند متعال، امکان توبه و بازگشت را برای خطاکاران، در هر شرایطی فراهم نموده است و بازگشت لطف خداوند به توبه کنندگان قطعی و همراه با محبّت است.
احمدی در ادامه بیان کرد: دو نگاه به علم وجود دارد؛ یک نگاه در روایات و قرآن و آموزه های دینی و یک نگاه مادی و دنیایی داریم. بر اساس آموزه های دینی، در روایتی از حضرت علی علیه السلام آمده است که «العلم سلطان»؛ ما می بینیم که امروز کشور های غربی به پشتوانه سیطره علمی، از قدرت برخوردارند و از زاویه دیگر نیز علم و فناوری از مهم ترین زیرساخت های هر کشوری به شمار می آید.
وی تاکید کرد: پیشرفت یک کشور در رقابت با دنیا نیازمند برخورداری از زیرساخت های علمی است و اگر جمهوری اسلامی ایران امروز از قدرت بازدارندگی برخوردار است به برکت برخورداری از علم و ایجاد زیرساخت ها است.
احمدی با اشاره به اقتدار علمی، نظامی، فناوری و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در جهان افزود: روسیه قطعات ایرانی را جایگزین توربین های ساخت شرکت زیمنس آلمان کرده است.
وی در ادامه، عدالت، معنویت و عقلانیت را سه شاخصه مهم در نقشه جامع علمی کشور دانست و افزود در پرتو این سه شاخصه مهم و نقشه راه است که می توانیم سازوکار ها و الزامات مورد نیاز را ببینیم و لذا باید چشم انداز راهبردی علم و فناوری در سطوح کلان و عملیاتی تر ترسیم شود.
احمدی نقشه جامع علمی کشور را مجموعه ای جامع، هماهنگ، پویا و آینده نگر؛ شامل مبانی، اهداف، راهبردها، ساختار ها و الزامات تحول راهبردی علم و فناوری مبتنی بـر ارزش های اسلامی بـرای دستیابی به اهداف چشم انداز بیست ساله کشور دانست.
وی پویایی، کارآمدی و به روز بودن را از الزامات نقشه جامع علمی کشور دانست و تاکید کرد: لازمه علم نافع، روزآمدی است و بر این اساس باید به مسایل روز و اولویت های کشور در این نقشه جامع پرداخته شود و برای این مهم نیز آینده پژوهی با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
رییس دانشگاه رازی در پایان یادآور شد: دانشگاه های ما ماموریت های مختلفی دارند و همچنین زمینه های کاری مختلفی نیز در استان است که این مهم نیز باید در نقشه جامع علمی دیده شود.
دادفر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی در سخنانی اظهار داشت: هیات اندیشه ورز ستاد علم و فناوری کشور تکلیفی را بر عهده هیات های اندیشه ورز استان ها قرار داده است تا نقشه جامع علمی کشور بازخوانی شود و شرایط و نیاز های جدید در این نقشه مورد توجه قرار گیرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاکید بر آینده پژوهی و روزآمدی در نقشه جامع علمی کشور" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاکید بر آینده پژوهی و روزآمدی در نقشه جامع علمی کشور"، کلیک کنید.