توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت آپ ها

در گفت وگوی تفصیلی با سقف شیبدار عنوان شد؛

توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت آپ ها

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گرگان هدایت استارت آپ ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را ازجمله برنامه های امسال سرای نوآوری گیاهان زینتی این دانشگاه برشمرد.

خبرگزاری علم و فناوری سقف شیبدار؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و چهار مرکز آموزشی تابعه، گام های موثری را در عرصه علم و فناوری، فرهنگی و آموزش مجازی برداشته و در حوزه معاونت های آموزشی و مهارتی نیز اقدامات ارزشمندی مانند تولید دستگاه های ضدعفونی کننده، برگزاری کارگاه های آموزشی مهارتی، جذب رشته های کاربردی متناسب با نیاز بازار کار و برگزاری همایش هایی در راستای معرفی رشته های کاربردی در استان گلستان با حضور متخصصان این حوزه انجام شده و توانسته گام های بسیار موثر و خوبی برای کارآفرینی و جذب دانشجو بردارد.

در همین راستا و برای اطلاع از اقدامات صورت گرفته و برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال جاری در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش بنیان گفت وگویی داشتیم با سیدعلی طاهری رییس این دانشگاه که در ادامه خواهیم خواند.

توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت آپ ها

سقف شیبدار: سال گذشته در حوزه علم و فناوری و تولید دانش بنیان چه فعالیت هایی در دانشگاه متبوع شما انجام و چه دستاورد هایی حاصل شد. تشریح بفرمایید.

طاهری: سال گذشته در مرکز رشد واحد های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، تلاش های مستمر در راستای رسیدن به اهدافی شامل جذب ایده های خلاق، نوآورانه و فناورانه در مرکز رشد، کمک به ارتقای هسته های فناور و گذر از مرحله رشد مقدماتی به مرحله رشد، برگزاری رویداد هایی همانند ایده شو، استارت آپ ویکند، چالش فناوری و کارگاه های توانمندسازی برای واحد هایی که در حوزه کسب وکار فعالیت دارند، تجاری سازی محصولات واحد های فناور مستقر در مرکز و تولید و توسعه محصولات و فرآیند های فناوری دانش بنیان قابل عرضه به بازار صورت گرفت.

ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی کارآفرینان و صاحبان ایده های نوآور در بخش گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی، کمک به توانمندسازی نظام آموزش و پژوهش در بخش گیاهان دارویی و فناوری های نوین از طریق تسهیل تعاملات آن با بخش های صنعت، دولت و جامعه، ایجاد ارزش افزوده برای تحقیقات انجام شده در دانشگاه و مرکز تحقیقات ترکیبات طبیعی و شیمیایی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی مستقر در دانشگاه و ایجاد زمینه های لازم برای حرکت صنایع تولیدی منطقه و استان در زمینه های شیمی، پتروشیمی، گیاهان دارویی و فناوری های نوین (نانوشیمی و بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی و کشت بافت.) با توجه به وجود صنایع مرتبط مانند صنایع لبنی و داروسازی گیاهی گیاه اسانس، نیاک، به بان شیمی از دیگر اقدامات  و اهداف مرکز رشد واحد های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال گذشته بود.

برنامه سال 1403 سرای نوآوری گیاهان زینتی، افزایش ظرفیت جذب طرح دانشجوی پویشی، توسعه صادرات محصولات گلخانه ای، افزایش استقرار واحد های تحقیق و توسعه شرکت های مرتبط با ماموریت سرا و هدایت استارت آپ ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را شامل می شود

به حداکثر رساندن بهره گیری از تجهیزات موجود در همه بخش های آموزشی و پژوهشی دانشگاه توسط صنایع منطقه، ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی کارآفرینان و صاحبان ایده های نوآور در بخش گیاهان دارویی (تولید، فرآوری، و استفاده از فناوری های نوین در تولید بهینه ترکیبات دارویی از ترکیبات طبیعی)، بسترسازی برای تجاری کردن دستاورد های تحقیقاتی اعضای هییت علمی و دانشجویان و کاهش ریسک موسسات نوپا و دانش بنیان از طریق توانمندسازی در حیطه محیط ریسک را می توان از دیگر اهداف مرکز رشد واحد های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان نام برد.

برگزاری چالش فناوری با شرکت مخابرات استان گلستان با مرکز رشد واحد گرگان، عقد تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، اداره پست استان گلستان، اداره کل راه آهن (رجا) در راستای اجرای برنامه های مشترک و تشکیل هسته های فناور مشترک، برگزاری رویداد ایده شو در حوزه اقتصاد دیجیتال، برگزاری کارگاه هایی درباره ارتقای دانش اعضای هییت علمی و ارگان های استان در زمینه دانش بنیان (کارگاه چگونه دانش بنیان شویم، کارگاه آشنایی با استارت آپ ها و چگونگی راه اندازی آنها، کارگاه طراحی صفحات وب، کارگاه انیمیشن و نقشه راه کسب وکار خود را ترسیم کنیم ) و شرکت در نمایشگاه های تخصصی ازجمله مهم ترین اقدامات این واحد دانشگاهی در حوزه های مختلف در سال گذشته بوده است.

مرکز رشد دانشگاه آزد اسلامی واحد گرگان از سال 95 در بدو تاسیس در سطح سه آغاز به فعالیت کرده و بعد گذشت حدود هشت سال و تلاش های صورت گرفته اکنون در سطح دو  قرار دارد، دارای فضای تقریبی 900 متر مربع است و در مجموع از بدو تاسیس تاکنون 55 واحد و هسته فناور در این مرکز فعالیت داشتند.

سقف شیبدار: اکنون چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش بنیان (با ذکر حوزه های فعالیت) در دانشگاه تان مستقر هستند؟

طاهری: سال گذشته تعداد دو واحد فناور در این مجموعه مشغول به فعالیت بوده اند و تعداد سه شرکت آب، محیط توسعه، آمادپویش راه گلستان و نوآوران مهرگل دارای محصولات دانش بنیان هستند؛ البته برخی از واحد های فناور با توجه به گزارش های دوره ای و مقتضیات زیست بوم فناوری در انتهای قرارداد یا خروج موفق خواهند داشت و یا تمدید قرارداد صورت خواهد پذیرفت.

سقف شیبدار: برنامه های واحد دانشگاهی متبوعتان در سال جاری در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش بنیان و تقویت آن چیست؟

طاهری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با روش های مختلفی از قبیل برگزاری رویداد استار ت آپ ویکند، برگزاری جلسات رودررو با اعضای هییت علمی دانشکده ها، گروه های آموزشی، دانشجویان علاقه مند به فناوری، برگزاری کارگاه های مختلف آشنایی با مزایای اعضای هییت علمی فناور و دانشجویان فناور و تبلیغات و فراخوان در صفحات مجازی و کانال های دانشگاه به جذب و پذیرش واحد های فناور اقدام می کند.

یکی از اولویت های دانشگاه، ارتقای قابلیت حل مسیله مبتنی بر نیاز های آمایشی است، برای نیل به این هدف اقداماتی مانند تعامل پیش دستانه با صنایع و سازمان های خدماتی ملی و محلی با تمرکز بر نیاز های آمایشی در راستای توسعه پژوهش های تقاضامحور همراه با جمع سپاری نوآوری، توسعه پژوهش های برنامه محور منطبق بر نظام پایش آزاد و نظام موضوعات راهبردی، توانمندسازی، شبکه سازی و تقویت هم افزایی پژوهشکده ها، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه های دانشگاه، توانمندسازی و شبکه سازی اعضای هییت علمی، نخبگان و پژوهشگران در پاسخگویی به نیاز های ملی و محلی، توسعه مدیریت دانش و تلاش برای کاربردپذیری دانش و ترویج، کیفیت بخشی و کاربردی کردن نتایج پژوهش ها، تقویت سازوکار های مالی حمایت از پژوهش و شرکت های پژوهشی، تقویت ارتباطات و همکاری با نهاد های پژوهشی داخلی، خارجی و بین المللی، و کیفیت بخشی و کارآمد سازی پژوهشی تحصیلات تکمیلی برای سال جاری مدنظر است.

اولویت های توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی را ساماندهی زیست بوم نوآوری و ایجاد زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری توسعه فناوری و نوآوری، شبکه سازی و خوشه سازی کسب وکارهای دانش بنیان در انطباق با فرصت های محلی با محور سرا های نوآوری، نقش آفرینی و کمک موثر واحد های دانشگاهی به شکل گیری زیست بوم های محلی نوآوری، توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه به همراه ترویج و فرهنگ سازی کسب وکار های مبتنی بر نوآوری در محیط دانشگاه، ترویج، بسترسازی و تسهیل تجاری سازی و بازاریابی فناوری ها و محصولات دانش بنیان، ذی نفع کردن موثر کنشگران نظام پژوهش دانشگاه به تناسب مشارکت آنها در فرایند تجاری سازی علم، هماهنگ سازی و تحقق زنجیره ارزش ایده تا محصول در نظام آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه شامل می شود.

مهم ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حوزه های فناوری و نوآوری در سال 1403 برگزاری دوره های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، برگزاری رویداد های فناورانه از قبیل استارت آپ ویکند، بوت کمپ، ایده شو و … برای شناسایی افراد فناور و آموزش عملی آنها، منتورینگ هسته ها و واحد های فناور و کاهش ریسک حضور در بازار، توسعه ارتباطات بین واحد های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی، گسترش روش های جذب و پذیرش واحد های فناور این دانشگاه، تخصیص حمایت های مالی مناسب به تیم های برتر رویداد ها و جذب آنها در مراکز رشد و سرمایه گذاری دانشگاه روی محصولات فناورانه مبتنی بر تصمیمات شورای اقتصاد دانش بنیان است.

توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت آپ ها

سقف شیبدار: چنانچه از سرای نوآوری بهره مند هستید، فعالیت های برجسته و تازه ترین فعالیت این سرا در سال گذشته چه بوده و چه برنامه ای برای سال جاری سرا متصور هستید؟

طاهری: برنامه سال 1403 سرای نوآوری گیاهان زینتی، افزایش ظرفیت جذب طرح دانشجوی پویشی، توسعه صادرات محصولات گلخانه ای، افزایش استقرار واحد های تحقیق و توسعه شرکت های مرتبط با ماموریت سرا و هدایت استارت آپ ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را شامل می شود.

مهم ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حوزه های فناوری و نوآوری در سال 1403 برگزاری دوره های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، برگزاری رویداد های فناورانه از قبیل استارت آپ ویکند، بوت کمپ، ایده شو و … است

صادرات محصولات گلخانه ای شامل گل و بذر های تولیدی در شهرک گلخانه فرهیختگان به کشور ترکیه و افزایش رشد در بخش تولیدات دانش بنیان به ترتیب 120 و 400 درصد در زمینه تولید دو نوع بذر و تدوین دستورالعمل مدیریت آفات و بیماری های محصولات شهرک گلخانه فرهیختگان سرای نوآوری و کسب رتبه نخست سرای نوآوری گیاهان زینتی واحد گرگان بین 54 سرا در دهمین جشنواره فرهیختگان در کشور از فعالیت های برجسته این سرا در سال گذشته بوده است.

سقف شیبدار: در حوزه مهارت و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان چه فعالیت هایی در سال گذشته صورت گرفته و چه برنامه ای برای سال جدید دارید؟

طاهری: این دانشگاه عملکرد بسیار قابل قبولی در حوزه های مهارت و کار آفرینی در سال گذشته داشته که می توان به برگزاری دوره های برون سپاری آموزش و پرورش در رشته های مهارتی اشاره کرد و بیش از 4 هزار نفر از دانش آموزان در سراسر کشور در کارگاه های مجهز واحد های استان تحت آموزش مهارتی قرار گرفتند. 27 نفر از این دانش آموزان هم اکنون مشغول به کار و کسب درآمد هستند که بسیاری از آنان از تحصیل خارج شده بودند.

سال گذشته دوره های ارتقای پایه نظام مهندسی ساختمان استان گلستان به منظور افزایش مهارت مهندسین سازمان نظام مهندسی استان در کارگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گنبد و علی آباد کتول برگزار و نخستین دوره مهارت آموزی علوم پزشکی در واحد های دانشگاه آزاد کشور با مجوز وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به نام دوره طب سنتی در مداخلات دستی طب سنتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اجرا شد.

برای سال جاری دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان علاوه بر تقویت این دوره ها در نخستین فعالیت به راه اندازی مراکز مشاوره کارآفرینی در واحد های استان اقدام خواهد کرد که وظایف خاصی را بر عهده خواهند داشت ازجمله می توان پیگیری عقد قرارداد با طرح اشتغال کمیته امداد و راه اندازی آموزش طرح اشتغال روستایی مشاغل خانگی را نام برد.

سقف شیبدار: برای توسعه زیست بوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید؟ دانشگاه متبوع شما هم برنامه ای دارد؟

طاهری: دستیابی به اهداف تعیین شده که مهم ترین آن ملموس شدن سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص استان و تاثیر نتایج آن بر درآمد سرانه استان است، فقط با ماموریت پذیری همه بازیگران اعم از بخش های دولتی و خصوصی موثر امکان پذیر خواهد بود.

توسعه اقتصاد دانش بنیان فقط از مسیر نقش آفرینی فعال بخش خصوصی می گذرد. به عبارتی این بخش خصوصی است که کار می آفریند، تولید دانش بنیان را رقم می زند و درآمد سرانه را ارتقا می بخشد در واقع ماموریت بازیگران دولتی زیست بوم در این مسیر، فراهم سازی محیطی پذیرنده برای ارتقای مشارکت بخش خصوصی است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اصلی ترین راهبرد فناوری خود را حمایت از شکل گیری ساختار های فناورانه بخش خصوصی تعیین کرده و اقدامات لازم برای شناسایی حوزه های اولویت دار استان و در ادامه آن جذب و حمایت از شرکت های پیشرو برای توسعه فناوری مرتبط را در دستور کار خود قرار داده است.

جذب و پذیرش واحد ها و هسته های فناور جدید، ارتباطات گسترده و برگزاری رویداد های مشترک با پارک علم و فناوری استان گلستان، برگزاری دوره های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، تخصیص حمایت های مالی مناسب به تیم های برتر رویداد ها و جذب آنها در مراکز رشد، تخصیص اعتبار پژوهشی برای حمایت و خرید کالا های فناورانه و سرمایه گذاری روی محصولات فناورانه مبتنی بر تصمیمات شورای اقتصاد دانش بنیان ازجمله برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی گرگان برای توسعه زیست بوم فناوری است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت آپ ها" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت آپ ها"، کلیک کنید.