جزئیات مهم از انتخابات ۸ تیر؛ از حذف مُهر از شناسنامه تا واجدین شرایط، تعداد شعب و …
چهاردهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری یک سال زودتر از موعد مقرر و در پی شهادت ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، آغاز شد و بنا به گفته ستاد انتخابات نتایج این انتخابات تا قبل از ظهر روز شنبه اعلام خواهد شد.
به گزارش سقف شیبدار، به نقل از سقف شیبدار، فرآیند اخذ رأی از رأی دهندگان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح امروز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۴/۸ در شعب اخذ رای سراسر کشور آغاز شد.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب در اولین دقایق آغاز رأیگیری «چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری»، با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیه امام خمینی (ره)، رأی خود را به صندوق انداختند.
رقابت ۴ کاندیدا /دو نفر انصراف دادند
مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزادههاشمی و مصطفی پور محمدی شش کاندیدای تایید صلاحیت شده انتخابات چ. تا در نهایت ۴ کاندیدا باهم رقابت کنند.
مسعود پزشکیان، فرزند محمد علی با کد نامزد ۲۲، مصطفی پورمحمدی، فرزند حسین با کد نامزد ۳۳، سعید جلیلی، فرزند محمدحسن با کد نامزد ۴۴ و محمدباقر قالیباف، فرزند حسین، کد نامزد ۷۷ نامزدهای نهایی این انتخابات هستند.
چه کسانی میتوانند رأی بدهند؟ با چه مدرکی؟ /حذف مُهر در شناسنامه
به استناد ماده ۳۶ قانون انتخابات ریاست جمهوری کلیه افرادی که تابعیت ایرانی دارند، سن آنها ۱۸ سال تمام باشد یعنی متولدین روز ۸ تیرماه ۱۳۸۵ و قبل از آن میتوانند با ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی خود در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم شرکت نمایند.
همچنین ارائه کارت ملی برای دارندگان شناسنامه های قدیمی، الزامی است.
توصیه وزارت کشور این است که رای دهندگان با کارت ملی در شعب حضور یابند و در شعب اخذ رأی، احرار هویت الکترونیکی انجام میشود.
در این دوره از انتخابات، درج سقف شیبدار بر شناسنامه حذف شده است.
تعداد واجدین شرایط رأی دادن
بنا به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رای دادن در داخل و خارج کشور هستند.
مدت زمان اخذ رأی، تعداد شعبات و …
۱۰ ساعت مدت زمان اخذ رأی است و از ساعت ۸ صبح روز جمعه ۸ تیر تا ساعت ۱۸ به مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت و وزیر کشور این اختیار را دارد که در صورت نیاز، زمان رای گیری را تمدید کند.
۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه در سراسر کشور آماده رایگیری هستند. شعب شهری ۳۴ هزار و ۵۲۲، روستایی ۲۴ هزار و ۱۱۸، شعب ثابت ۴۳ هزار و ۴۲۵ و سیار ۱۵ هزار و ۲۱۵ است.
همچنین در خارج کشور که ۳۴۴ شعبه اخذ رأی وجود دارد و احراز هویت با گذرنامه انجام میشود.
اولین نقطه آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران در نیوزلند است که ساعت ۱۱:۳۰ شب به وقت تهران و ۸ صبح به وقت نیوزلند برگزار میشود.
نکته جالب توجه این است که در کانادا مجوز انتخابات از سوی دولت مربوطه صادر نشده و مقامات کانادایی اجازه برگزاری انتخابات برای ایرانیان مقیم کانادا را ندادند. بر همین اساس، با هماهنگی دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن، صندوقهای اخذ رأی در مرز بین آمریکا و کانادا قرار داده خواهند شد.
بنا به گفته مسئول برگزاری انتخابات در خارج از کشور، به غیر از کانادا، برخی کشورها نیز با چالشهایی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مواجه هستند؛ در یمن تعداد کمی ایرانی حضور دارند و سفارت ایارن هنوز فعال نشده است. در سودان نیز علیرغم برقراری روابط دیپلماتیک، ایرانیان نیز در سودان نیستند، لذا در سودان انتخابات برگزار نمیشود.
همچنین مسئول برگزاری انتخابات در خارج از کشور خبر داده علیرغم همه تلاشهای دستگاه دیپلماتیک و وزارت امور خارجه برای برگزاری انتخابات در مکه و مدینه، هنوز این تلاشها به نتیجه نرسیده است.
تعرفه ها کاغذی است و درِ صندوق اخذ رأی آبی
تعرفه رأی کاغذی است که اسم و کد نامزد با خودکار روی آن نوشته میشود. تعداد تعرفه های تحویلی به شعبه و تعداد تعرفههای مصرف شده، تعرفه های باطله مشخص است.
همچنین صندوق اخذ رأی، در سراسر کشور «درِ آبی» دارد.
چه کسانی در شعب اخذ رأی حضور دارند؟
نماینده فرماندار، نماینده شورای نگهبان، فراجا و نمایندگان نامزدها در شعب حضور دارند. بنا به گفته ستاد انتخابات نامزدها در هر شعبه میتوانند یک نماینده داشته باشند. این نمایندگان تا شمارش آرا در شعب حضور دارند همچنین فیلمبرداری از شمارش آرا ممنوع است.
آراء هر نامزد و آراء باطله به تفکیک تهیه میشود. سپس صورت جلسه سقف شیبدار اجرا و نظارت می خورد و در پایان هم صندوق رای پلمب خواهد شد.
پس از شمارش آرا در شعب، دادهها از طریق دستگاه احراز هویت به فرمانداری ها ارسال میشود تا تجمیع آرا صورت گیرد. پس از تایید فرمانداری، آرا به وزارت کشور ارسال میشود.
بنا به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور شنبه قبل از ظهر نتایج انتخابات اعلام میشود.
در چه صورت انتخابات به مرحله دوم میرود؟
اگر نامزدها در مرحله اول اکثریت مطلق آرا را بدست نیاورند، انتخابات به مرحله دوم میرود و دو نفری که بیشترین آرا را بدست آوردند، به مرحله دوم میروند.
مرحله دوم در روز ۱۵ تیر برگزار میشود.
نکته قابل ذکر آن است که آن دسته از افرادی که در مرحله اول شرکت نکردند، در مرحله دوم میتوانند شرکت کنند.
پایان خبر سقف شیبدار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جزئیات مهم از انتخابات ۸ تیر؛ از حذف مُهر از شناسنامه تا واجدین شرایط، تعداد شعب و …" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جزئیات مهم از انتخابات ۸ تیر؛ از حذف مُهر از شناسنامه تا واجدین شرایط، تعداد شعب و …"، کلیک کنید.