مصرف زیاد نوشابه میتواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد
محققان در پژوهشی جدید دریافتند کسانی که روزانه یک قوطی نوشیدنی حاوی قند مصرف میکنند، تقریباً ۵ برابر بیشتر از افرادی که کمتر این نوشیدنیها را میخورند، به سرطان دهان مبتلا میشوند.
براساس گزارش Medscape، محققان دانشگاه واشینگتن با بررسی دادههای بیش از ۱۶۰ هزار زن دریافتند افرادی که به طور مکرر نوشیدنیهای شیرینشده با قند مصرف میکنند نسبت به افرادی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه مینوشند، حدود ۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حفره دهان (OCC) قرار دارند. البته این رقم در زنان سیگاری و کسانی که الکل مصرف میکنند، به ۵.۴۶ برابر افزایش مییابد.
افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان با مصرف نوشابه شیرین
در پژوهش حاضر محققان دادههای ۱۶۲ هزارو ۶۰۲ زن را تجزیهوتحلیل کردند. البته آنها قادر نبودند میزان قند نوشیدنیهایی را که زنان مصرف میکردند، اندازه بگیرند و براساس نظرسنجیهایی که هر ۴ سال یکبار انجام میشد، میزان مصرف نوشیدنیهای آنها مشخص شده بود. پژوهشگران متوجه شدند در طول ۳ دهه گذشته بروز OCC در افراد غیرسیگاری بهویژه در میان زنان سفیدپوست در سطح جهان افزایش یافته است.
محققان میزان مصرف نوشابهها را با هر گونه تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و ۱۲۴ مورد ابتلا را در طول دوره مطالعه ۳۰ ساله ثبت کردند. تجزیهوتحلیل آنها نشان داد زنانی که یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف میکنند، ۴.۸۷ برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه مینوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.
این افزایش خطر سرطان حتی در زنانی که بهطور منظم سیگار نمیکشیدند یا الکل نمینوشیدند، وجود داشت. مصرف سیگار و الکل از عوامل مهم ابتلا به سرطان دهان محسوب میشوند. در مجموع، حدود ۲۰ هزار زن در این مطالعه گزارش کردند که روزانه بیش از یک نوشیدنی شیرین مینوشند.
البته یکی از محدودیتهای پژوهش حاضر این بود که تمام شرکتکنندگان آن زن بودند و شاید نتوان نتایج آن را به مردان تعمیم داد.
محققان میگویند که دقیقاً مشخص نیست چگونه این نوشیدنیها میتوانند باعث سرطان دهان شوند و نیاز به تحقیقات بیشتر وجود دارد. بااینحال، وجود شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشابهها که با بیماری لثه ارتباط دارد، میتواند یکی از توضیحات احتمالی باشد. محققان میگویند که این شربت، در کنار سایر مواد قندی، میتواند تجمع باکتریهای مفید در دهان را مختل کند و باعث ایجاد التهاب در سلولها و سرانجام سرطان شود.
یافتههای این پژوهش در ژورنال JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery منتشر شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مصرف زیاد نوشابه میتواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مصرف زیاد نوشابه میتواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد"، کلیک کنید.